"På skatteoppkræverens kontor." Anonymt efter de Marinus Van Reymerswaele (1575-1600). Kunstmuseumet i Nancy. Foto: Wikipedia
"På skatteoppkræverens kontor." Anonymt efter de Marinus Van Reymerswaele (1575-1600). Kunstmuseumet i Nancy. Foto: Wikipedia

Skats anonyme digitale sladretjeneste er igen åben

Velfærd

23/1/15 9:42

Suleman Haider

Den største ændring er, at det nu er nemmere for borgere at aflevere oplysninger om deres mistanke digitalt.

Den tidligere radikale skatteminister Morten Østergaard afskaffede Skats internetbaserede sladretjeneste. 

Den skulle gøre det muligt for borgerne at anmelde sort arbejde og skatteunddragelse anonymt - uden selv at blive afsløret.

Læs også: Skatteminister undsiger anonym sladretjeneste

Det synes den nuværende socialdemokratiske skatteminister Benny Engelbrecht var en dårlig idé, og nu kan danskerne igen anmelde mistanke om snyd med skatter og afgifter anonymt.

Torsdag åbnede Skat en ny anmeldelsesformular på skat.dk.

Det har hele tiden været muligt at anmelde en mistanke om for eksempel skattesnyd eller sort arbejde anonymt, for eksempel via brev eller telefon.

Den største ændring er, at det nu bliver nemmere for borgere at aflevere oplysninger om deres mistanke digitalt.

Det vil samlet set føre til bedre service for borgerne, også for dem der vil være anonyme:

- Den digitale anmeldelsesblanket vil forhindre et antal uhensigtsmæssige hændelser, hvor anmeldere, som ønsker anonymitet, uforvarende afslører deres identitet overfor Skat, som ifølge persondataloven har pligt til at give den anmeldte indsigt i oplysningerne, fortæller Per Jacobsen, fungerende direktør for Skats Indsats.

Benny Engelbrecht har tidligere kaldt beslutningen helt nødvendig for at sikre en tidssvarende og effektiv håndtering af et fortsat betydeligt antal anmeldelser fra borgerne.

Annonce