Skatteminister genopliver skrottet sladretjeneste

Politik

12/1/15 8:39

Suleman Haider

4000 anonyme anmeldelser får S-skatteminister til at genåbne sladretjeneste, som R-minister lukkede sidste år

Danmark skal ikke være et samfund, hvor borgerne lurer over ligusterhækken og melder hinanden anonymt, hver gang de mener at vide, at der er nogen, der snyder.

Det var budskabet fra den tidligere, radikale skatteminister Morten Østergaard, da han i februar sidste år, skrottede Skats nye, internetbaserede sladretjeneste. Den skulle gøre det muligt for borgerne at anmelde sort arbejde og skatteunddragelse anonymt - uden selv at blive afsløret.

- At oprette en sådan meldetjeneste er indirekte en opfordring til, at flere skal anmelde hinanden anonymt, og den opfordring bryder jeg mig ikke om, sagde Morten Østergaard, der siden både er blevet partiformand og økonomi- og indenrigsminister.

Men den moralske opsang har ikke påvirket borgernes lyst til at melde hinanden. Mere end 8.000 danskere henvendte sig sidste år til Skat for at anmelde deres begrundede mistanker om andre danskeres skattesnyd, sorte arbejde eller sociale bedrageri.

Og mere end 4.000 af disse anmeldelser var anonyme, viser en dugfrisk opgørelse fra Skat, der nu får den nye skatteminister, socialdemokraten Benny Engelbrecht til at foretage en politisk kovending:

- Jeg har bedt Skat etablere den digitale meldetjeneste hurtigst muligt, og jeg forventer sådan set at den er oppe at køre i løbet af et par uger, siger Benny Engelbrecht til Politiken.

Han kalder beslutningen helt nødvendig i bestræbelserne på at sikre en tidssvarende og effektiv håndtering af et fortsat betydeligt antal anmeldelser fra borgerne:

- Som situationen er i dag ved folk jo ikke, hvordan og hvor de skal henvende sig, hvis de har en begrundet formodning om, at det er nogen, der snyder på vægten. Det koster mange ressourcer at håndtere de mange henvendelser, især de flere tusinde telefoniske henvendelser.

- Med den digitale løsning som vi jo faktisk har designet - men som altså blev stoppet sidste år - kan vi gøre sagsbehandlingen mere enkel for borgeren og for Skat. Samtidig kan vi på Skats hjemmeside mere logisk få forklaret borgerne, hvilke regler, der gælder for anonyme henvendelser.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.