Skoleleder har fået skriftlig advarsel efter morgensamling

Ledelse

13/01/2015 10:03

Suleman Haider

Lederen på Strandmølleskolen i Assens, Anders Storebjerg, fik allerede en skriftlig advarsel af skolens bestyrelse, før sagen med de to drenge, der blev afklædt under en morgensamling i december, blev kendt i medierne.

Det fortæller næstformanden i skolens bestyrelse, Thomas Hald, i et interview med DR Fyn.

- Vi har givet Anders en meget kraftig advarsel på skrift, fordi vi tager skarpt afstand fra at det skete. Det må ikke ske, siger Thomas Hald til DR Fyn.

Læs også: Børns Vilkår og elever vil have børneombudsmand efter skoleledersag

Advarslen blev givet til skolelederen den 2. januar efter et bestyrelsesmøde - godt en uge før hændelsen blev kendt i offentligheden.

De to drenge fra skolens yngste klasser blev klædt af under morgensamlingen, fordi de ikke havde nissehuer på. Skolelederen sagde desuden i spøg, at han ville klippe drengenes tissemænd af.

Efter hændelsen har Anders Storebjerg, som ikke selv har kommenteret sagen, blandt andet undskyldt over for børn og forældre på skolen.

Men efter DR Fyn i sidste uge belyste forløbet valgte Børne- og Undervisningsministeriet og politiet at gå ind i sagen.

Bestyrelsen er nu i gang med at udarbejde en redegørelse og afviser ikke, at der kan ske yderligere i sagen.

- Det er klart, at vi selvfølgelig ser på en politianmeldelse, og så skal vi så på, hvad konsekvenserne bliver af den, siger Thomas Hald.

Lokalpolitiet i Assens talte mandag med en af de personer, som har politianmeldt skolelederen, og har valgt at efterforske sagen yderligere.

Hvis ministeriet vurderer, at skole ikke opfylder lovkravet om frihed og folkestyre, kan skolen miste sit tilskud.

Mest Læste

Annonce