Susanne Larsen takker af som præsident i Røde Kors

Ledelse

04/05/2014 14:34

Nick Allentoft

Efter fem år i spidsen for Røde Kors har Susanne Larsen valgt at trække sig fra præsident-posten.

De 25.000 frivillige danskere i Røde Kors skal have ny præsident. Efter fem år på posten meddeler Susanne Larsen nemlig, at hun trækker sig.

- Det har været en lang rejse med Røde Kors, som slutter i dag. Og det har været en stor glæde for mig, at være i Røde Kors og være frivillig i foreningen, siger hun i en pressemeddelelse.

Susanne Larsen kom til Røde Kors efter en lang karriere i det private erhvervsliv, hvor hun arbejdede sig op fra kontorassistent til administrerende direktør i SAS.

Hun forlader nu Røde Kors efter at have stået i spidsen for en omfattende strategi- og forandringsproces under overskriften "Røde Kors i Forandring".

- Jeg har først og fremmest set mig selv som en forandringsagent for Røde Kors. Når man på den måde kaster sine kræfter ind i sit arbejde med fuld styrke, så må man også en gang imellem stoppe op og reflektere over, om der skal nye kræfter til, siger Susanne Larsen.

Den afgående præsident vil blive savnet, fortæller vicepræsident Hanna Line Jakobsen, der vil stå i spidsen for Røde Kors, indtil der bliver valgt en ny præsident på et ekstraordinært landsmøde.

- I hovedbestyrelsen kommer vi til at savne Susannes dynamik og engagement og siger Susanne en varm tak for hendes ekstraordinære indsats, siger Hanna Line Jakobsen i pressemeddelelsen.

Stillingen som præsident i Røde Kors er ulønnet.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce