Terroroffer bisat: Finn var den slags ven, alle ville have

Ledelse

24/02/2015 18:58

Nick Allentoft

Venner og familie sagde tirsdag farvel til Finn Nørgaard, som blev skudt under terrorangrebene i København. Han blev bisat fra Grundtvigs Kirke på Bispebjerg.

Tirsdag eftermiddag sagde venner og familie farvel til Finn Nørgaard, som blev dræbt under terrorangrebet mod Krudttønden på Østerbro i København forrige weekend. 

Op mod 750 mennesker deltog i bisættelsen, som foregik fra Grundtvigs Kirke på Bispebjerg i København.

Bisættelsen blev ledet af sognepræst Vivi Andersen, og udover præstens prædiken, holdt flere venner taler, og der var musikalske indslag.

En af deltagerne i bisættelsen var Steffen Lüders, som gennem mange år har haft et tæt venskab med filminstruktøren, som blev 55 år.

- Finn var en af mine allerbedste venner. Det var en meget smuk og rørende bisættelse, og vi fik taget en værdig afsked med vores gode ven. Præsten talte meget om Finns betydning for venner og familie, og om at vi skal holde fast i kærligheden og vores værdier, sagde Steffen Lüders efter bisættelsen.

En anden af Finn Nørgaards venner, Ole Mølgaard, var meget glad for, at han fik sagt ordenligt farvel til sin ven.

- Finn var sådan en, som alle ville ønske sig som ven. Han var sjov, empatisk, og eftertænksom, og det kom til udtryk i bisættelsen. Det var en meget smuk afsked, sagde Ole Mølgaard.

Sikkerhedsniveauet var skruet helt i vejret, hvor politiet var mødt talstærkt op. Betjentene var bevæbnet med maskinpistoler og stod vagt foran kirken og ved alle indfaldsveje.

Blandt deltagerne i bisættelsen var også en bred vifte af danske politikere, blandt andet statsminister Helle Thorning-Schmidt. Hun var tydeligt berørt af situationen, og stillede ikke op til interview efter bisættelsen.

Finn Nørgaards venner har startet en forening i hans navn, og en af initiativtagerne fortalte efter bisættelsen om bevæggrundene til stiftelsen.

- Vi samler penge ind til projekter, som hjælper udsatte børn og unge. Finn voksede op i et råt miljø, hvor mange i hans omgangskreds led hårde skæbner. Han har brugt meget af sit liv på at finde ud af, hvorfor nogle mennesker ikke får en plads i fællesskabet, sagde Ole Mølgaard.

Hvert år på Finn Nørgaards dødsdag vil foreningen uddele penge til projekter, som vil være i filminstruktørens ånd.

- Vi har fået flere hundrede indmeldelser og mange generøse bidrag. Vi er dybt taknemmelige for, at vi kan videreføre Finns værdier og livsværk, sagde Mølgaard.

Efter bisættelsen fulgte venner og familie med ligvognen og vinkede endegyldigt farvel til Finn Nørgaard, da bilen forsvandt ud i trafikken på Bispebjergvej.

Steffen Lüders smilede ved tanken om, hvad hans gamle ven ville sige om bisættelsen:

- Finn ville helt sikkert mene, at vi smører rigeligt tykt på, når vi roser ham.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce