Thorning er nu enig med Enhedslisten

14/11/12 1:56

Ritzau

Statsminister Helle Thorning-Schmidt har ændret formuleringen om dagpengemodtagernes rettigheder. Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er nu enig med Enhedslisten om formuleringen af hvilke rettigheder, den endelige finanslov giver dem, der til næste år mister deres dagpenge. På fagforbundet FTF's konference i København sagde statsministeren onsdag således, at:

- Vi sikrer, at de ledige, som risikerer at opbruge deres dagpengeret, de får i første halvdel af det nye år, mulighed for at uddannelse sig med en offentlig ydelse i seks måneder.
Udtalelsen stemmer overens med aftaleteksten i finansloven - nemlig at uddannelsesparate dagpengemodtagere får ret til en ydelse, der svarer til kontanthjælp i 26 uger. Hverken mere eller mindre.
På sit ugentlige pressemøde sagde statsministeren ellers mere end én gang, at folk blot kan regne med ydelsen i "op til" et halv år.
- Vi giver de langtidsledige, som har sværest ved at komme i arbejde, op til et halvt år til at uddanne sig og opkvalificere sig, lød det blandt andet fra statsministeren.
Var der ét område, der fyldte mere end alt andet under de netop overståede finanslovforhandlinger, så var det reglerne for udfaldstruede dagpengemodtagere.
Og blandt de få ting, som Enhedslisten rent faktisk kunne få sig selv til at rose offentligt i kølvandet på finanslovaftalen, var netop, at partiet fik presset det halve år igennem, uden at det stod som en maksimumgrænse.
Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen, der selv havde fast plads ved forhandlingsbordet, opfordrede efter udtalelsen i Statsministeriet da også statsministeren til at læse finansloven igen, denne gang med læsebrillerne på:
- Thorning har vist ikke fået læst aftalen så godt. Ordene "op til" fik vi forhandlet ud, siger han.
- Det var en klar forudsætning, for at vi accepterede aftalen. Jeg regner med, at finansministeren lige får forklaret statsministeren, hvordan aftalen hænger sammen.
/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.