Thorning: Midten i dansk politik er spændende

Politik

03/2/14 1:19

Nick Allentoft

Statsministeren vil ikke snakke om røde og blå reformer - hun ser frem til mere politik på midten, siger hun.

Der var ikke megen snak om SF, da statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) mandag middag fremlagde den nye SR-regerings visioner.

Men statsministeren slår dog fast, at hun anser midten af dansk politik som "spændende".

- Måske skal man væk fra at snakke om røde og blå på den meget fastlåste måde. Måske er der en spændende midte i dansk politik, som rent faktisk magter at samarbejde bredt i Folketinget, siger hun.

Hun gik til valg i tæt akse med SF, men især SF'erne måtte sluge en del kameler under forhandlingerne om regeringsgrundlaget med De Radikale. 

SF forlod regeringen i sidste uge efter stor intern uenighed i partiet om et delvist salg af energikæmpen Dong, men uro i baglandet havde rumlet gennem længere tid.

- Det var ikke en fejl, at vi gik til valg sammen med SF. Jeg har arbejdet lang tid med at få dem med i regeringen, og vi har haft et rigtig godt samarbejde hele vejen igennem.

- Nu forlader de så regeringen, og så er vi meget tilfredse med at fortsætte sammen, S og R, siger hun.

- Jeg synes, at vi har været et samlet hele i regeringen. Og det siger jo noget om, at vi i hvert fald har været temmelig godt tilpas, at de to partier, der nu er repræsenteret, ikke varsler de store ændringer. At vi netop siger, at vi fortsætter arbejdet, siger Thorning.

Hun afviser generelt at ville snakke om rød og blå politik. Hun spørger retorisk, hvornår det blev sådan i dansk politik, at når man laver aftaler med de røde partier, så er det rødt, og når man laver noget med de blå partier, så er det blåt.

- Hvor er midten i dansk politik? Der hvor rigtig mange mennesker føler, at de selv befinder sig med fornuftige resultater inde på midten. Der har vi det egentlig meget godt med at være.

- Når man laver brede aftaler i Folketinget, er man netop en regering, der står for balance og kan skabe fornuftige resultater, som har mange med. Og det er netop det, denne regering står for, siger Thorning.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce