Thulesen: Offentlig vækst kommer før skattelettelser

Politik

05/5/14 8:23

Nick Allentoft

DF-formand kalder det dog "opløftende", at Venstre vil give skattelettelser til de laveste indkomster først.

- Noget er vigtigere end noget andet.

Det er blandt Venstre-formand Lars Løkke Rasmussens begrundelser for, at Venstre vil prioritere skattelettelser i bunden frem for at lempe topskatten.

Men for Dansk Folkeparti er der noget, der er endnu vigtigere: Flere penge til offentligt forbrug. 

- I vores økonomiske politik har vi ikke lagt plads ind til nye skattelettelser. Vi starter med at prioritere de ældre og sygehusene, og der mener vi, at en offentlig vækst på 0,8 procent er nødvendig, siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, og fortsætter:

- Vi er med på, at det der måtte ligge ud over de 0,8 procents realvækst skal den private sektor have lov til at have. Og der skal vi så diskutere fordelingen mellem afgiftslettelser, personskatter og så videre. Men for vores vedkommende kommer det i anden række.

Modsat Dansk Folkeparti vil Venstre og Lars Løkke Rasmussen have nulvækst i det offentlige forbrug og mere fokus på skattelettelser. 

Men Kristian Thulesen Dahl glæder sig alligevel over, at Venstre-formanden lægger afstand til topskattelettelserne og i stedet fokuserer på de lavtlønnede.

- Hvis vi på et tidspunkt finder et råderum til at sænke skatten, så er det meget opløftende, at Lars Løkke og Venstre mener, at det er dem med de laveste indkomster, der først står for tur. Det har vi jo argumenteret for i mange år, siger han.

Selvom Venstres melding kan ses som et forsøg på at lokke frafaldne vælgere tilbage fra Dansk Folkeparti, som har nydt stor fremgang, så afviser DF-formanden, at det kan vise sig at være en ulempe for partiet.

- Det handler jo ikke for os om at have dagsordenen for os selv og bare påpege det, vi mener, der skal laves om i det danske samfund. Det handler også om, at vi får mulighed for at gøre noget ved det.

- Og muligheden for at gøre det, vi ønsker på skatteområdet, bliver jo meget større, når et parti som Venstre bakker os op, siger han.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.