Tidligere V-borgmester melder sig ud af partiet

14/5/14 11:19

Suleman Haider

Venstres ledelses håndtering af Løkkes tøjregning på 152.000 kroner får V-borgmester til at melde sig ud.

Fra flere dele af Venstres bagland lyder der kritik af Lars Løkke Rasmussens indkøb af habitter, sko og underbukser for 152.000 kroner. Og nu er tøjsagen også indirekte medvirkende til, at en tidligere Venstre-borgmester melder sig ud af partiet.

Det er tidligere borgmester i Pandrup Kommune og mangeårigt medlem af Venstre Flemming Jansen, der har fået nok af partiet. Han melder sig derfor ud i protest mod Venstres ledelse på landsplan, oplyser han ifølge nordjyske.dk i en pressemeddelelse.

- Efter moden overvejelse har jeg i dag besluttet mig for at melde mig ud af Venstre, som jeg ellers har været en del af siden 1982. 

- Jeg har repræsenteret partiet i Pandrup Byråd i 21 år - heraf 12 år som kulturudvalgsformand og ni år som borgmester. Det er derfor en tung beslutning, men jeg kan ikke længere identificere mig med partiets ledelse på landsplan, skriver han i meddelelsen.

Flemming Jansen understreger, at det ikke er den seneste ballade omkring Lars Løkke Rasmussens tøj på skatteydernes regning, der er direkte årsag til udmeldelsen.

Det er derimod partisekretærens begrundelse for, at partiet har forsynet Lars Løkke Rasmussen med tøj for 152.000 kroner. Partisekretæren har ifølge Flemming Jansen sagt: "Det har vi gjort, fordi vi er professionelle".

- Jeg har været så naiv at tro, at jeg var medlem af en folkelig bevægelse båret af nogle liberale værdier med et åndeligt udgangspunkt i blandt andet Grundtvig. Jeg kan nu forstå, at jeg er medlem af en professionel salgsorganisation, som sælger en vare, der hedder politik.

- Hvordan den politik udbydes, kommer åbenbart an på den aktuelle markedssituation. Derfor løber den velklædte formand nu også fra, at den helt urimelige topskat er et problem, skriver Flemming Jansen i pressemeddelelsen.

Meldingen kommer, samtidig med at flere medlemmer af Venstres hovedbestyrelse ønsker en redegørelse fra Lars Løkke Rasmussen i sagen om partiets indkøb af dyrt tøj i forbindelse med, at formanden skulle holde nytårstale og gennemføre valgkamp i 2011.

Venstres hovedbestyrelsesmedlem og formand for vælgerforeningen på Lolland Benny Damgaard efterlyser blandt andet svar på, hvor meget Løkke selv har betalt af tøjregningen, hvad man gør i andre partier, og hvad Venstre gjorde under Anders Fogh Rasmussen, når det kommer til at klæde formanden på.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce