Tom Behnke trækker sig som trafikformand

16/11/12 1:27

Ritzau

De Konservatives retsordfører, Tom Behnke, går som formand for Rådet for Sikker Trafik efter omstridt lønsag.

De Konservatives retsordfører, Tom Behnke, trækker sig som formand for Rådet for Sikker Trafik efter at have stået bag en omstridt lønforhøjelse til rådets direktør.
Tom Behnke har som formand for Rådet for Sikker Trafik givet store lønforhøjelser samt en bonusordning og kontraktforlængelse til direktør Anders Rosbo, der tidligere har været ansat i den konservative pressetjeneste.
Det har Tom Behnke gjort uden at orientere Justitsministeriet eller forretningsudvalget i Rådet for Sikker Trafik, sådan som rådets vedtægter ellers foreskriver, viser en rapport fra Rigsrevisionen.
Den manglende information beror på "misforståelser", hedder det i en pressemeddelelse fra Rådet for Sikker Trafik.
"Direktørens løn og ansættelsesvilkår skal ifølge vedtægterne forelægges for henholdsvis forretningsudvalget og Justitsministeriet. Det er ikke sket grundet misforståelser om, hvem der sørgede for det", hedder det i pressemeddelelsen, der fortsætter:
"Det er således alene et spørgsmål om, hvorvidt formalia er blevet overholdt. Uanset denne misforståelse er det formandens formelle ansvar, at vedtægterne overholdes".
Selv siger Tom Behnke i pressemeddelelsen:
- Det vigtigste for mig er, at Rådet for Sikker Trafik kan fortsætte sit fantastiske arbejde for mere sikker trafik, og det skal denne sag ikke stå i vejen for.
Rigsrevisionen kalder i Jyllands-Posten sagen "alvorlig" med den begrundelse, at borgernes penge ikke er brugt "ordentligt og redeligt".
Tom Behnkes ageren betyder, at Anders Rosbos udbetalte løn - inklusive pension og værdien af fri bil - er steget med 27 procent fra 2007 til 2011.

Blå bog om Tom Behnke

* 46-årige Tom Behnke er uddannet politibetjent.
* Han blev valgt ind i Folketinget tilbage i 1990, dengang for Fremskridtspartiet.
* Han brød med Fremskridtspartiet i 1999. Herefter var han - blandt andet sammen med sin bror, Kim Behnke, med til at danne en gruppe af løsgængere inder navnet "Frihed 2000".
* I februar 2001 meldte han sig under De Konservatives faner. Han røg dog ud af Folketinget i november samme år i forbindelse med folketingsvalget.
* Han kom tilbage på Borgen i 2005, og er i dag valgt i Østjyllands Storkreds.
* Tom Behnke er i offentligheden bedst kendt som retsordfører, men han er også næstformand for De Konservatives folketingsgruppe og var sidste år partiets gruppeformand.
* Han gjorde sig blandt andet bemærket, da Roskilde Kommune tidligere i år eksproprierede et stykke jord fra en lokal planteskole for at give den til byens berømte festival.
* Kommunens ekspropriering faldt Behnke så meget for brystet, at han brugte betegnelsen "bestikkelse" og erklærede sig "klar til at tage ud og arrestere dem alle sammen".
* Han er gift med Nina Berg Behnke, og parret har fire børn.
/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.