Topembedsmænd skal undersøges i PET-sag

Politik

12/12/13 10:48

PET-sagen kan få ansættelsesretslige konsekvenser for topembedsmænd i Justitsministeriet, erfarer Ritzau.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har aftalt med sin nye justitsminister Karen Hækkerup (S), at hun skal bede relevante ledende embedsmænd i Justitsministeriets departement om at redegøre for deres rolle i PET-sagen.

Embedsmændene skal konkret redegøre for deres rolle omkring de oplysninger, der er givet til Folketingets Retsudvalg og den rådgivning, der er givet til afgående justitsminister Morten Bødskov i forbindelse med retsudvalgets besøg på Christiania den 29. februar 2012.

Kammeradvokaten vil på baggrund af oplysningerne vurdere, om sagen giver grundlag for ansættelsesretslige konsekvenser for de involverede embedsmænd, erfarer Ritzau.

Dermed kan sagen, der kostede Morten Bødskov posten som justitsminister, i yderste konsekvens også ende med fyringer eller degraderinger af topembedsmænd.

Moderniseringsstyrelsen skal yde bistand til Justitsministeriet i forbindelse med undersøgelsen, så Justitsministeriet ikke skal undersøge sig selv.

Ifølge Ritzaus oplysninger er målet snarest muligt at få afsluttet undersøgelsen, og fremgangsmåden menes at være den hurtigste vej til et resultat.

Der er dog ikke sat slutdato på, hvornår redegørelserne og de mulige konsekvenser skal være på plads.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.