Ulykkesramt Aarhus-rådmand er færdigopereret

13/7/12 10:58

Ritzau

Dorthe Laustsen holdes stadig i respirator, men er nu gennem sidste operationer efter sin alvorlige bilulykke.

Den aarhusianske sundheds- og omsorgsrådmand Dorthe Laustsen (SF) var onsdag igennem de sidste stabiliserende operationer efter en voldsom trafikulykke mandag den 2. juli.
De er nu gennemført på Aarhus Universiteteshospital, og hendes tilstand er stadig stabil, oplyser Aarhus Kommune.
67-årige Dorthe Laustsen holdes stadig i bedøvelse og respirator i en tid endnu, hvor lægerne vil følge hvordan kroppen reagerer på de skader, den er blevet påført.
Ulykken skete på Horsensvej syd for Odder, da Dorthe Laustsen med sin mand som passager og en trailer spændt på bilen pludselig kørte over i den modsatte kørebane og stødte sammen med en modkørende skraldebil.
Sammenstødet var så voldsomt, at rådmanden måtte skæres fri fra bilen af Odder Brandvæsen.
Dorthe Laustsen er blandt andet blevet opereret i brystkassen som følge af ulykken og har ligget i koma i sidste uge.
Hendes mand Anders Kold fik flere knoglebrud som følge af ulykken, men hans tilstand har på intet tidspunkt været kritisk.
SF'eren har siddet i Aarhus Byråd fra 1978-1986, igen fra 1994 til 2005 og fra april 2006 og indtil nu.
Hun har to børn og tre børnebørn.
Thomas Medom (SF) har overtaget rådmandsposten i den periode, hvor Dorthe Laustsen er sygemeldt.
/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.