Unge danskere holder fast i kedelige Facebook

Velfærd

04/2/14 8:59

Et markant flertal af danske gymnasieelever er på det sociale medie, selvom det er kedeligt, viser rundspørge.

Det sociale netværk Facebook er med 10 år på bagen stadig populært blandt unge herhjemme. Og det på trods af at de bliver mere og mere trætte af mediet.

Det fremgår af en rundspørge, som DR Analyse har foretaget blandt godt 3500 gymnasieelever.

Lige knap 99 procent af de adspurgte gymnasieelever siger, at de er til stede på Facebook, og at godt 94 procent af dem tjekker Facebook dagligt.

Resultatet af rundspørgen er lig det, som lektor ved IT Universitetet i København, Gitte Stald, finder fra sin forskning om unge og sociale medier.

- De er alle sammen på Facebook, men bruger det knap så intensivt, som de gjorde før i tiden, fordi holdningerne til Facebook har ændret sig, og fordi de har fundet nye kanaler med samme funktioner, siger Gitte Stald til DR Nyheder.

Ved siden af besvarelsen omkring deres aktivitet på Facebook, giver de adspurgte nemlig udtryk for, at mediet bliver mere kedeligt, og næsten 40 procent svarer, at de bruger mindre tid på Facebook end for et år siden.

Gitte Stald forklarer den dalende popularitet med, at alle efterhånden har tilføjet sig mediet, og at flere unge nøjes med at tjekke, hvad der sker på Facebook frem for at dele privatbilleder og kommentere på indlæg.

- De er blevet langt mere opmærksomme på, hvad de lægger ud, fordi det rammer så mange, forklarer lektoren.

Lige knap 15 procent af de adspurgte gymnasielever overvejer helt at droppe Facebook, men det er kun 0,9 procent, som indtil videre har vendt mediet ryggen, fremgår det af rundspørgen.

Det hænger sammen med, at de unge kan gå glip af mange informationer, hvis de først har deaktiveret deres Facebook-profil.

- De er afhængige af Facebook, fordi de får mange oplysninger der, som de ikke kan undvære, påpeger Gitte Stald.

Tirsdag er det 10 år siden, at Facebook-grundlæggeren Mark Zuckerberg åbnede for adgangen til det sociale medie.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.