Unge danskere holder fast i kedelige Facebook

Velfærd

04/02/2014 09:59

Et markant flertal af danske gymnasieelever er på det sociale medie, selvom det er kedeligt, viser rundspørge.

Det sociale netværk Facebook er med 10 år på bagen stadig populært blandt unge herhjemme. Og det på trods af at de bliver mere og mere trætte af mediet.

Det fremgår af en rundspørge, som DR Analyse har foretaget blandt godt 3500 gymnasieelever.

Lige knap 99 procent af de adspurgte gymnasieelever siger, at de er til stede på Facebook, og at godt 94 procent af dem tjekker Facebook dagligt.

Resultatet af rundspørgen er lig det, som lektor ved IT Universitetet i København, Gitte Stald, finder fra sin forskning om unge og sociale medier.

- De er alle sammen på Facebook, men bruger det knap så intensivt, som de gjorde før i tiden, fordi holdningerne til Facebook har ændret sig, og fordi de har fundet nye kanaler med samme funktioner, siger Gitte Stald til DR Nyheder.

Ved siden af besvarelsen omkring deres aktivitet på Facebook, giver de adspurgte nemlig udtryk for, at mediet bliver mere kedeligt, og næsten 40 procent svarer, at de bruger mindre tid på Facebook end for et år siden.

Gitte Stald forklarer den dalende popularitet med, at alle efterhånden har tilføjet sig mediet, og at flere unge nøjes med at tjekke, hvad der sker på Facebook frem for at dele privatbilleder og kommentere på indlæg.

- De er blevet langt mere opmærksomme på, hvad de lægger ud, fordi det rammer så mange, forklarer lektoren.

Lige knap 15 procent af de adspurgte gymnasielever overvejer helt at droppe Facebook, men det er kun 0,9 procent, som indtil videre har vendt mediet ryggen, fremgår det af rundspørgen.

Det hænger sammen med, at de unge kan gå glip af mange informationer, hvis de først har deaktiveret deres Facebook-profil.

- De er afhængige af Facebook, fordi de får mange oplysninger der, som de ikke kan undvære, påpeger Gitte Stald.

Tirsdag er det 10 år siden, at Facebook-grundlæggeren Mark Zuckerberg åbnede for adgangen til det sociale medie.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce