Venstre kritiserer minister for krav om gratis tog

Infrastruktur

14/02/2014 11:58

Nick Allentoft

Venstre kalder det en gratis omgang, at Magnus Heunicke kræver, at passagerer holdes skadesfri ved rejsekaos.

Den nye transportminister, Magnus Heunicke (S) burde have rådført sig med Venstre, inden han i morges- fra sit togsæde - slog til lyd for, at passagerer burde kunne tage gratis med toget, når der er store systemnedbrud, så folk ikke kan bruge deres rejsekort.

Ministeren var selv med toget, og efter en snak med nogle medpassagerer skrev ministeren på twitter, at "det burde være gratis", og at han ville tage det op med selskaberne.

Men ministeren var for hurtigt ude, mener Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen:

- Vi har meget fokus på passagerers rettigheder, men vi synes jo nok, at det er en lidt morgenfrisk melding af ministeren at sige, at det skal være gratis at rejse, uden at man kender de økonomiske konsekvenser, siger han.

- Så vi forventer at blive indkaldt til en snarlig snak om, hvordan man håndterer den slags nedbrud fremover, siger han.

Spørgsmål: Skal en ministrer rådføre sig med Venstre, før han mener noget om rejsekortet?

- Hvis man udskriver nogle regninger - og det gør han måske, hvis han siger, at det skal være gratis - så er det er jo interessant at finde ud af, hvad det er for en regning, han har udskrevet og hvem, der skal betale det, siger Kristian Pihl Lorentzen og tilføjer:

- Det er jo forholdsvis mange mennesker, der rejser hver dag, så er det skatteyderne eller passagerne, der skal betale? Det er en gratis omgang, med mindre Magnus Heunicke selv har fundet nogle penge, han kan kaste i det her.

Også Liberal Alliances finansordfører, Ole Birk Olesen, kalder ministerens togsæde-melding for en gratis omgang.

- Nuvel, nogen betaler jo for det, men de kan bare ikke sige nej. De kaldes skatteydere, skriver han på Facebook.

- Er det mon, fordi butikkerne godt kan sige nej, at de ikke forærer deres varer gratis væk, når dankortsystemet ikke dur, skriver Ole Birk Olesen.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce