Venstre er klar til at bruge forældrepålæg overfor familier med børn der mobber.
Venstre er klar til at bruge forældrepålæg overfor familier med børn der mobber.

Venstre: Mobning skal koste af børnechecken

Velfærd

27/2/15 8:22

Nick Allentoft

Venstre præsenterer fredag et udspil, der skal styrke kampen mod mobning i landets folkeskoler.

Der skal skæres i børnechecken hos de forældre, der har et barn, som mobber andre - hvis forældrene vel at mærke ikke vil være med til at løse problemet.

Sådan lyder et af budskaberne i et stort Venstre-udspil, der vil øge indsatsen mod mobning, og som bliver præsenteret fredag.

Det siger Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, til Ritzau.

                   Læs også: Forældre: Økonomisk straf stopper ikke mobning

- Når alt kommer til alt, så har forældrene en meget, meget vigtig rolle, når det handler om mobning. Derfor er det nødvendigt at have en sanktionsmulighed over for de forældre, der ikke vil involvere sig i at være med til at løse det.

- Man kan allerede trække forældre i børnechecken, hvis de ikke lever op til forældrerollen. Det skal man også kunne, hvis forældre har et barn, der mobber meget, men forældrene ikke vil deltage i at løse problemet, siger Inger Støjberg.

Det vil i praksis være skolelærerne, der får øje på problemerne, og som så overlader det til en sagsbehandler at vurdere, om forældrene er så passive, at de skal straffes på pengepungen, siger Inger Støjberg.

- Jeg ved konkret, at der er forældre, der ikke vil være med til at stoppe mobningen, selvom det er de færreste, siger hun.

Som en del af en række målrettede initiativer vil Venstre blandt andet efteruddanne lærerne på området og gennemføre en antimobbekampagne på alle landets skoler. 

Inger Støjberg peger på, at de skoler, som yder en stor indsats mod mobning, ofte lykkes med det. Derfor skal der også være sanktioner mod de skoler, der ikke tager problemet alvorligt nok.

- Hvis en skole ikke gør indsats mod kendt mobning, så skal skolen have en påtale, og det skal gøres offentligt tilgængeligt, at der er udfordringer med mobning på den enkelte skole. Det er jeg ikke i tvivl om, får skolelederne til at fokusere på det, siger hun.

Inger Støjberg understreger, at mobning kan have konsekvenser for den enkelte udsatte resten af livet, og derfor er det vigtigt at øge fokus på området. I Danmark oplever næsten hver femte elev i 4.-6. klasse at blive mobbet, siger hun.

Venstre vil drøfte initiativerne mod mobning med de øvrige partier omkring satspuljen - hvilket vil sige alle partier undtagen Enhedslisten - for at finde midler til kampen mod mobning.

 

FAKTA: Sådan vil Venstre mobningen til livs Der skal skæres i børnechecken hos mobbernes forældre, hvis de ikke tager mobningen alvorligt, siger Venstre.

Fredag præsenterer Venstre et udspil med en række initiativer, der skal komme mobning i landets folkeskoler til livs.

Her følger en række af initiativerne:

* Forældre til barn, der mobber andre, skal skæres i børnechecken, hvis ikke forældrene vil være med at til at hjælpe med at løse problemet.

* Det skal være offentlig tilgængelig information, hvis nogle skoler ikke griber ind, selv om de er informeret om mobning på skolen.

* Der skal følges bedre op på trivselserklæringer på skolerne, som peger på problemer med mobning. Det skal gøres for at finde ud af, om problemet bliver løst.

* Der skal gennemføres en antimobbekampagne på tværs af alle landets skoler. Kampagnen skal tage udgangspunkt i viden om, hvad der virker.

* Red Barnet og Mary Fondens kampagne "Fri for Mobberi" skal udbredes til endnu flere skoler og institutioner.

* Der skal være et samarbejde mellem politikere og de sociale medier - eksempelvis Facebook. De skal arbejde sammen om en kampagne, der synliggør redskaber, der kan bekæmpe onlinemobning.

* Lærerne skal efteruddannes bedre i at håndtere mobning.

* Midlerne til initiativerne skal komme fra Satspuljen.

Kilder: Venstre

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.