Venstres Gitte Lillelund vil ud af politik

21/8/12 10:34

Ritzau

Tidligere forsvarsminister Gitte Lillelund Bech genopstiller ikke til næste valg. Hun går efter civil karriere

Venstres tidligere forsvarsminister og nuværende formand for skatteudvalget Gitte Lillelund Bech sender en offentlig jobansøgning ved på TV 2 News at meddele, at hun ikke genopstiller ved næste valg.
Det sker for at forfølge en civilkarriere i stedet:
- Hvis jeg får et tilbud om job, hvor jeg kan bruge de kompetencer, jeg har fået med hensyn til ledelse, økonomistyring, kommunikation og strategi, så vil jeg slå til, siger Gitte Lillelund Bech til TV 2 News.
Hun understreger, at hun ikke er træt af arbejdet i Folketinget, men hen over sommeren har hun tænkt over, hvad der skal ske efter politik.
- Hvis jeg skal noget andet, så er det det rette tidspunkt at stå af inden for de næste par år. Man skal stoppe, når man synes, det går godt, men skal ikke bare blive hængene, siger Gitte Lillelund Bech, der har været en del af dansk politik i 13 år.
Hun blev forsvarsminister i 2010 som del af den ministerrokade, hvor tidligere forsvarsminister for Venstre Søren Gade opsigtvækkende valgte at trække sig oven på flere skandalesager i forsvaret om blandt andet den såkaldte jægerbog.
Ud over posten som formand for Folketingets skatteudvalg sidder Gitte Lillelund Bech også i erhvervsudvalget, vækst- og eksportudvalget, udvalget for udlændinge og integrationspolitik samt forsvarsudvalget .
Hun er også stedfortræder for Lars Løkke Rasmussen i det prestigefyldte Udenrigspolitiske Nævn.
Men beslutningen om ikke at genopstille kan ændre på hendes poster:
- Ledelsen i partiet må vurdere, om jeg skal fortsætte som formand for skatteudvalget. Jeg ved godt, at når jeg er på vej ud, så er det ikke mig, der får de mest spændende opgaver, siger Gitte Lillelund Bech til TV 2 News.

Blå bog om Gitte Lillelund Bech

Født: 21. januar 1969 i Aarhus
Uddannelse: Cand.merc. fra Handelshøjskolen i København 1992
Civil karriere:
* Analytiker i Danske Bank 1991-1994
* Konsulent i COWI 1994-1998
* Økonom i Nykredit 1998-1999
Politisk karriere:
* Folketingsmedlem for Venstre siden 1999
* Blev formand for Det Udenrigspolitiske Nævn i 2006
* Blev indfødsretsordfører i 2007
* Blev udviklingsordfører i 2010
* Blev Danmarks første kvindelige forsvarsminister i 2010, da Søren Gade valgte at trække sig
* Blev genvalgt med 1745 personlige stemmer ved folketingsvalget i september 2011
/ritzau/
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.