Vestager: Vi laver ikke nyt regeringsgrundlag

Politik

03/02/2014 11:00

Nick Allentoft

Mens de borgerlige forventer en mere blå regering, afviser Vestager behovet for nyt regeringsgrundlag.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) afviser, at der kommer et nyt regeringsgrundlag efter regeringsrokaden.

Regeringen har ellers sagt farvel til SF, som forsøgte at presse Socialdemokraterne og De Radikale i en mere venstreorienteret retning. Det har fået blandt andre oppositionen til at sætte næsen op efter en mere blå regering.

Ifølge Margrethe Vestager kan danskerne regne med, at de nye radikale ministre vil føre den politik, som S og R mener er rigtig.

- De kan regne med, at der bliver ført regeringens politik. Det er det, som alle ministre skal. Men man kan selvfølgelig mærke, at vi er radikale, ligesom man kan mærke, at de andre er socialdemokrater, siger Vestager.

Hun har blandt andet flyttet Morten Østergaard fra posten som uddannelsesminister til posten som skatteminister. Samtidig udgør han sammen med Vestager halvdelen af regeringens magtfulde økonomiske udvalg, der udstikker linjen i den økonomiske politik.

Det er blevet set som et tegn på, at regeringen nu er friere til at trække til højre i de afgørende spørgsmål om økonomien. Den spekulation ønsker Margrethe Vestager dog ikke at gå ind i.

- Skattepolitik er skattepolitik. Men det vigtige for os er at få Danmark sikkert gennem krisen, og det hører der både indtægter og udgifter til. Jeg er sikker på, at skattepolitikken vil spille en rolle, når det kommer til vækst og til at skabe arbejdspladser. 

Hun mener, at det vigtigste budskab fra den nye regering er, at Danmark skal på fode igen efter krisen.

- Man vil opleve mange ting med den nye regering som en videreførelse. Vi oplever, at bruttoledigheden falder, og at der er mere optimisme. Det skal vi bygge videre på og sørge for, at det bliver mere mærkbart for den enkelte dansker, siger Margrethe Vestager.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce