Vestager vil høste milliardgevinst i det offentlige

Politik

09/9/13 6:06

Nick Allentoft

Står det til økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), vil der inden sommerferien næste år blive truffet beslutninger om en mere effektiv offentlig sektor.
Udmeldingen kommer efter, at regeringens Produktivitetskommission mandag fremlagde et delresultat af sit arbejde.   - Der er et stort sammenfald i tankegang hos Produktivitetskommissionen og i regeringen. Det glæder mig.   - Kommissionen peger i deres nye rapport på en lang række ambitiøse idéer, der ligger tæt op ad regeringens ambitioner for den offentlige sektor.    - Udfordringen er nu at omsætte de mange gode forslag og høje ambitioner til konkrete handlinger, siger Margrethe Vestager i en skriftlig kommentar.  

Anbefalinger fra Produktivitetskommissionen

Styring, ledelse og motivation i den offentlige sektor var Produktivitetskommissionens fokus i deres tredie del rapport i 2013. Få overblik her over anbefalingerne i rapporten. Alt fra politik til regler over trivsel til styring får anbefalinger.

Læs mere her

Regeringen kan sagtens spare 12 milliarder kroner i den offentlige sektor frem til 2020. Det slår Peter Birch Sørensen, tidligere overvismand og nu formand for Produktivitetskommissionen, fast.

  - Det er ikke urealistisk at spare 12 milliarder kroner indenfor den tidsramme, siger Peter Birch Sørensen i forbindelse med, at kommissionen mandag fremlagde sin rapport om effektiviseringer i det offentlige.  

Interview med Vestager

Regeringens moderniseringsminister, Margrethe Vestager, er klar til et fundamentalt opgør med regelstyret offentlig ledelse. Fremover skal det offentlige ledes efter samme model som de største danske erhvervssucceser – frihed under ansvar. Det skal mobilisere en bølge af nytænkning, der kan tilpasse den offentlige sektor til fremtidens stramme økonomi.Læs Lindholm og Bendix interview med Vestager her

I snit kan der effektiviseres for omkring 10 procent i det offentlige. Og det betyder, at man på folkeskolen alene vil kunne spare fem milliarder kroner årligt.

  Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager slår fast, at regeringen samarbejder med parterne på det offentlige arbejdsmarked om tillidsreformen, som begyndte i juni i år.    - Her fokuserer vi netop på, hvordan vi sammen kan sprede de mange gode og innovative idéer på tværs af sektorer og fag og samtidigt understøtte, at styring og ledelse i højere grad tager afsæt i tillid og faglighed, og mindre i detailstyring og dokumentation.    - Når kommissionen kommer med sine samlede anbefalinger vil vi fra regeringens side komme med konkrete initiativer til, hvordan vi kan styrke produktiviteten generelt og i den offentlige sektor, siger ministeren.   /ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.