Vi anmelder sort arbejde: Antallet er næsten fordoblet

Velfærd

19/2/14 8:47

Skat vil gøre det nemmere at sladre om sort arbejde, mens antallet af anmeldelser stiger hastigt

Aldrig før har så mange borgere og virksomheder anmeldt sort arbejde og socialt bedrageri til Skat. På fire år er antallet af anmeldelser næsten fordoblet, fra 5500 i 2010 til 9750 sidste år, skriver Politiken onsdag.

Det fremgår af den nye aktivitetsplan for Skats arbejde og projekter i 2014. En plan, der også lægger op til en kraftig oprustning af indsatsen mod sort arbejde og socialt bedrageri.

Samtidig gør Skat det nemmere for borgerne at anmelde sort arbejde uden at blive afsløret.

Som reglerne fungerer i dag, kan det ikke lade sig gøre at anmelde naboen, genboen eller kollegaen anonymt, hvis anmeldelsen er sendt på en mail. Her har myndighederne nemlig pligt til at udlevere den mail, der er grundlaget for anmeldelsen, hvis den anmeldte person beder om det. Dermed bliver det afsløret, hvem der står bag anklagerne.

Nu bliver systemet lavet om, oplyser Skats indsatsdirektør, Erling Andersen.

- Vi er klar med en digital anmeldelsesblanket på vores hjemmeside, hvor borgere og virksomheder er garanteret anonymitet, siger Erling Andersen til Politiken.

Han understreger at den nye mulighed ikke skal opfattes som en ekstra opfordring til borgerne om at anmelde hinanden.

- Vi er helt neutrale. Men vi kan konstatere, at borgere kan kommer galt af sted, fordi de tror, at deres anmeldelse er anonym, når de sender den per mail.

Ifølge den nye indsatsplan for Skats arbejde i 2014 bliver der også sat ekstra turbo på indsatsen mod de danskere, der forsøger at undgå skattebetalingen ved at skjule formuen i et skattelyland.

Og som noget nyt indfører Skat en permanent, gennemgribende kontrol af de danskere, der flytter til og fra Danmark.

- Vi lever i en global verden, hvor stadig flere borgere krydser grænserne for at arbejde. Her er det vores opgave at sikre, at der bliver afregnet den korrekte skat, siger Erling Andersen.

I afdelingen for nye projekter vil skattemyndighederne også kigge dybt i regnskaberne hos de virksomheder, der har fået et revisorforbehold, som kan have betydning for skattebetalingen. Dem er der omkring 2.600 af, viser Skats foreløbige optælling.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.