Voldstiltalt forstander melder kommunalt ansatte til politiet

Politik

23/5/13 9:15

Suleman Haider

Solhavens stifter slår tilbage mod Vesthimmerlands Kommune og melder ansatte for ulovligt læk til journalister.

Søren Virenfeldt, der er stifter og forstander på opholdsstedet Solhaven i Farsø har meldt flere ansatte ved Vesthimmerlands Kommune for at have givet aktindsigt i personfølsomme oplysninger til journalister. Det skriver TV2/Nord.

I et brev til Vesthimmerlands borgmester Knud Kristensen, skriver Søren Virenfeldt, at han i længere tid har følt sig chikaneret af forvaltningschefen. Forvaltningen har i forbindelse med aktindsigt viderebragt personfølsomme oplysninger om Søren Virenfeldt, uden at orientere ham om det.

- Det synes jeg da, er temmelig ulækkert at finde ud af. Pludselig bliver man konfronteret med nogle oplysninger fra nogle personer, som ikke burde have dem, siger Søren Virenfeldt til TV2/Nord.

Kommunen erkender, at de har videregivet personfølsomme oplysninger.

- Det er selvfølgelig beklageligt, at det sker, men det var en vedhæftet fil, hvor de her personnumre, de var kommet med, siger borgmester Knud Kristensen.

- Det må selvfølgelig ikke ske, men det er desværre sket, og det har vi også undskyldt for, og det er jo en menneskelig fejl, når sådan noget sker, fortsætter han.

Professor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet Sten Bønsing vurderer overfor TV2/Nord, at oplysninger udleveret ved en fejl kan gøre det straffrit, men ellers er selv få oplysninger strafbare at videregive.

Søren Virenfeldt er på frivillig orlov fra sit job på Solhaven, fordi han og 11 andre tidligere ansatte er tiltalt for systematisk vold mod beboerne. Men politianmeldelsen af forvaltningen er ikke hævn, siger han til TV2/Nord

- Jeg synes bare, de skal sørge for at følge de spilleregler, som de udmærket godt selv kender, slutter Virenfeldt.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce