Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Når baggagen skal af flyet: Sådan sikrer du, det bliver din kuffert, der kommer først ud på båndet

Forbrug

05/02/2024 14:24

J. Bøgen

Der er ikke nogen grund til at bruge den første tid af sin ferie på at stå og vente på sin baggage!

Sommerferie skal være en dejlig og afslappende oplevelse, men lad os være ærlige: Det bliver det først, når vi er fremme ved vores destination er har pakket ud.

Inden da skal vi ignenem alverdens trængsler og udfordringer for at komme afsted, komme igennem lufthavnen, komme ud af en ny lufthavn, komme hen til hotellet/resortet og checke ind.

Der er nok af stressende ting at forholde sig til under sådan en tur, så de fleste vil nok tage imod råd til at mindske den stress med kyshånd.

Og faktisk er der noget, du kan gøre i den afgangslufthavn, som kan gøre ankomsten i landingslufthavnen noget mere overskuelig.

For det er ikke ligefrem intellektuelt stimulerende at skulle stå og vente på, at ens kuffert dukker op på samlebåndet, og det kan nemt tage, hvad der føles som timer, før man får fat i sine ting.

Heldigvis er der nogle enkle ting, du kan gøre for at øge chancen for, at netop din baggage er noget af det første, der bliver læsset af flyet.

Tænk imod dine instinkter

Ifølge Mirror er en af de ting, du skal gøre, at bekæmpe dine instinkter, når du ankommer til din afgangslufthavn.

Det naturlige vil nemlig være at ankomme til lufthavnen så tidligt som muligt, så man ikke har nogen stress i forbindelse med indcheckning af baggage og kø ved security.

Men hvis du vil øge chancerne for at få din baggage ud som en af de første, når du når frem til din destination, bør du faktisk dukke sent op ved check-in-skranken.

I teorien burde det være sådan, at hvis du tjekker ind sidst, vil dine kufferter blev lastet sidst på flyet og der er derfor en chance for, at de kommer først ud.

"Tasker vil altid blive læsset forfra og bagpå på taskevognene, så hvis du tjekker ind sidst, vil dine tasker være i den sidste taskevogn," sagde Thomas Lo Sciuto, en bagagearbejder og gateagent i en regional lufthavn i USA.

Men de mere organiserede blandt os kan gå i panik ved tanken om at forlade check-in til sidste øjeblik, hvorfor dette er blevet døbt som en "højrisikostrategi."

Lav et "gate-check"

Et andet, mindre stressende, forslag er at lave et "gate-check" med din taske. Det betyder, at du afleverer den ved check-in for at lægge den i lastrummet.

Dette kan betyde yderligere sikkerhedstjek af din bagage, og nogle gange koster det et ekstra gebyr, men vil betyde, at din kuffert bliver en af ​​de første, der bliver frigivet i den anden ende - hvilket er ideelt, hvis du har travlt.

Nogle flyselskaber tillader også passagerer at betale ekstra for at få bagagen leveret først, især hvis du rejser på business class, eller du har tilmeldt dig en loyalitetsordning – nogle gange vil det endda betyde, at du har en separat bagagekarrusel.

Et tredje forslag er at bede om et klistermærke for "skrøbelig baggage", som du så kan sætte på din kuffert. Det kan nemlig fremskynde ventetiden, når du står ved baggagebåndet, da klistermærket vil påvirke den rækkefølge, taskerne pakkes på flyet.

Kufferter og tasker med "skrøbelig"-klistermærket vil nemlig blive lasttet sidst, og det betyder, at de kommer ud som de første, når I er landet.

Som nogle mindre tricks skriver Mirror, at det kan være en god idé at fjerne gamle baggagetags og vælge kufferter, der skiller sig ud fra mængden - så bliver de i hvert fald nemmere at spotte på baggagebåndet.

Mest Læste

Annonce