Foreningen Far: Varetager krisecentrene børnenes tarv?

Social

25/5/20 8:26

Hvem har ikke hørt krisecentrene konstant udtale, at der ikke sker fejl hos dem. Alt imens har de modtaget hundredvis af millioner fra staten gennem årene. Ofte af de samme politikere, som til gengæld modtager politiske stemmer.

Foreningen Far har aktuelt indsamlet og kontrolleret en række krisecentererklæringer, som ofte slet ikke udleveres til faren. Det selvom han pludselig står med anklager, han aldrig havde drømt om og med en retssikkerhed, der bogstavelig talt er ikke eksisterende for far og barn. 

Spørgsmålet er om sagerne overhovedet er rigtige eller det i virkeligheden er mor, som er voldsudøver og ikke offer?

Eksempel 1: Dobbelt erklæringer fundet i udlændingestyrelsen
Ved check af samme sag med krisecentererklæringer hos flere myndigheder, bl.a. hos udlændingestyrelsen, er der fundet dobbelterklæringer.  Det kan f.eks. handle om en udenlandsk kvinde, der er flyttet til Danmark, der har fået barn og herefter fremkommer med åbenlyse falske beskyldninger mod den danske mand og far til barnet. Kvinderne får herved ophold, bolig, barnets bopæl og barnets økonomi samt fri proces. En til tider indbringende forretning for bare at komme med påstande. 
 

Eksempel 2: Kommunal automatik uden check af mors sociale historik
Det er normalt at opleve, at kommunerne henviser kvinder, der påstår psykisk vold, til et krisecenter. Dette uden at høre far, checke kvindens sociale historik eller på den mest basale måde kontrollere påstandene. Det selvom der kan være årelang social historik for samme kvinde i kommunen. Der kan være tale om kvinder med andre børn med andre fædre, hvor det samme er sket og der ligger klager fra fædrene. Det kan være fædre, som er velfungerende og ja til tider sikkerhedsgodkendt af staten, hvor påstanden ikke kan betragtes som at have gang på jord. 

I nedenstående eksempel står der, at krisecentret ringes op af familierådgiveren fra kommunen, som har 'oplyst' mor om muligheden for at tage ophold på et krisecenter, hvilket kommunen skal efterleve.

Der står derefter i 2. afsnit, at kommunen oplyser, at far har udsat mor for psykisk vold i årevis. Ved nærmere check var det ikke kommunen, men mor der har påstået dette.

Far og barn har nu ikke i mange måneder set hinanden uden saglig grund. Mor har fået midlertidig bopæl, bolig, børnecheck, familieydelse og fri proces. Barn og far har ikke engang fået midlertidig eller kontaktbevarende samvær. Så let er det at være krisecenter.

Eksempel 3: Mandlige skolelærer og pædagoger mister kontakt med egne børn 
Et stort antal fædre melder om, at de urigtigt bliver anklaget for psykisk vold ved samlivsophør. Det sker af mødre, som har udøvet psykisk, fysisk og økonomisk vold. 

Der er eksempler på fædre, som passer børn i både skoler og daginstitutioner med arbejdsgiverens fulde støtte, som aktuelt på samme vis mister kontakt i 7-9 måneder til egne børn. Fædrene har ikke en chance og aner ikke, hvad der foregår. Der er ofte ikke engang indgivet politianmeldelse mod dem, da der reelt ingenting er sket.

Det er et direkte brud på børn og borgeres menneskeret i et presset system, hvor det er hurtigst at smide far ud af barnets liv og komme videre i bunken.

Selv i sager hvor børn oplyser mor har slået, mens de boede på krisecenteret, bliver ikke behandlet på ordentlig vis.

I det tilfælde giver krisecenteret ikke bekymringsskrivelse til politi eller kommune. Standardsvaret er, at det naturligvis ikke er sket, men spørgsmålet er, om der overhovedet gennem tiden er nogle krisecentre, som har indgivet en bekymringsskrivelse om mor og barn. For naturligvis er der grundlag for det, når mor viser sig at være voldsudøver og ikke offer.

Dette ikke mindst for at sikre tilliden og troværdigheden til krisecentrene, når rigtige voldsofre m/k har brugt for støtte.

Børnerådet har tidligere spurgt ca. 4.000 børn om mor eller far er mest voldelig. Børnene oplyste, at mor var mest psykisk og lettere fysisk voldelig end far, samt at forældrene er ligeværdige, når det handler om den hårde fysiske vold.

Foreningen Far har spurgt ca. 2.000 fædre via landsdækkende annoncer, om de oplever psykisk vold. Svaret er overraskende og faktisk rystende. Vi har spurgt almindelige fædre, hvoraf mange stadig lever sammen med barnets mor eller lever med fælles forældreskab. Det er et markant mønster, der slet ikke anerkendes af krisecentrene.


 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.