Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Disse to kommuner kan vente yderligere restriktioner

Kommunalt

22/11/20 8:14

Restriktionerne, som i øjeblikket holdes over Nordjylland, bliver udvidet til andre kommuner.

Der vil mandag blive meddelt af regeringen, at restriktionerne udvides til to vestjyske kommuner. Det er Holstebro og Ringkøbing-Skjern.

Det viser en mail, skriver B.T. 

"Dette bygger blandt andet på, at der er bekymrende stigning i fund af minkvarianter i positive prøver fra personer med bopæl i disse kommuner," læser mailen ifølge dagbladende Ringkøbing-Skjern og Holstebro-Struer. 

Mailen er blevet sendt af sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til følgegruppen. 

Indført lokale restriktioner

Der blev i starten af november indført lokale restriktioner i Nordjylland. Det valgte man, efter at der på fem minkfange blev fundet en muteret coronavirus. 

Regeringen meldte ud, at den kunne skabe problemer i forhold til den kommende vaccine mod coronavirus. Der er derfor indført lokale restriktioner frem til 3. december. 

Restriktionerne er dog mandag blevet lempet. Der sker til gengæld stadig en sekventering af alle positive prøver. Det skal give svar på, hvor udbredt den muterede virus er hos mennesker, der er bekræftet smittet. 

Indkaldt til telefonmøde

Borgmester i Ringkøbing-Skjern Hans Østergaard (V) siger til medierne, at han blev forundret over at blive indkaldt til telefonmødet. 

"Vi har haft mellem seks og ni smittede om dagen den seneste tid, og jeg undrer mig derfor over, at vores kommune er med på vognen," lyder det fra Hans Østergaard. 

Han siger slutteligt, at der ingen mink er tilbage hos dem, og Holstebro er langt hårdere ramt.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.