Ældreråd bliver digitale ambassadører

Velfærd

12/10/2012 13:55

NemID, digital post, selvbetjening og borger.dk. Det var blot nogle af de begreber, som Ældrerådet skulle kende til, før de kunne kalde sig digitale ambassadører.Det skete, da de deltog i et kursus afholdt af Aalborg Kommune og Ældre Sagen.

”Vi vil gerne være med til at vise den digitale vej, og vi ved, at det også er noget der optager borgerne. Mange syntes, digitalisering er helt naturlig og er glade for at kunne bestille ferie på nettet, skype med venner, børn og børnebørn eller gå på netbank. Men der er også nogle ældre som er usikre på de digitale muligheder” siger næstformand i Ældrerådet Ellen Jensen.

Hjælp at hente
Der er mange ældre, der gerne vil, men som har svært ved det. For dem er der hjælp at hente, blandt andet på ét af Aalborg Kommunes mange aktivitetscentre.

Her er der stillet pc´ere til rådighed, og der er frivillige, som kan hjælpe. Nyt og gammelt mødes, når de digitale hold mødes med kniplingsholdene over en kop kaffe.

”Ældrerådet møder rigtig mange borgere rundt omkring i lokalsamfundet, på plejehjemmene og i aktivitetscentrene og vi vil gerne hjælpe de usikre lidt på vej til at se de mange muligheder i den digitale verden. Samtidig ved vi også at det at være digital giver de ældre selvbestemmelse og frihed til at gøre tingene når de vil.” siger Ellen Jensen.

Mest Læste

Annonce