Ældreråd bliver digitale ambassadører

Velfærd

12/10/12 11:55

NemID, digital post, selvbetjening og borger.dk. Det var blot nogle af de begreber, som Ældrerådet skulle kende til, før de kunne kalde sig digitale ambassadører.Det skete, da de deltog i et kursus afholdt af Aalborg Kommune og Ældre Sagen.

”Vi vil gerne være med til at vise den digitale vej, og vi ved, at det også er noget der optager borgerne. Mange syntes, digitalisering er helt naturlig og er glade for at kunne bestille ferie på nettet, skype med venner, børn og børnebørn eller gå på netbank. Men der er også nogle ældre som er usikre på de digitale muligheder” siger næstformand i Ældrerådet Ellen Jensen.

Hjælp at hente
Der er mange ældre, der gerne vil, men som har svært ved det. For dem er der hjælp at hente, blandt andet på ét af Aalborg Kommunes mange aktivitetscentre.

Her er der stillet pc´ere til rådighed, og der er frivillige, som kan hjælpe. Nyt og gammelt mødes, når de digitale hold mødes med kniplingsholdene over en kop kaffe.

”Ældrerådet møder rigtig mange borgere rundt omkring i lokalsamfundet, på plejehjemmene og i aktivitetscentrene og vi vil gerne hjælpe de usikre lidt på vej til at se de mange muligheder i den digitale verden. Samtidig ved vi også at det at være digital giver de ældre selvbestemmelse og frihed til at gøre tingene når de vil.” siger Ellen Jensen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.