Innovative transportløsninger skal testes i Aalborg

Infrastruktur

20/11/12 10:01

Sammen med 20 andre byer i hele verden lancerer Aalborg Kommune en konkurrence, der skal være med til at løse forskellige bymæssige udfordringer. Aalborg Kommune har meldt sig som bypartner til LLGA | Citites Pilot for the Future programmet for at undersøge og implementere lovende løsninger for en mere bæredygtig fremtid.

Aalborg Kommune har gennem de seneste tyve år arbejdet med bæredygtig transport, og i de seneste fire år med CIVITAS ARCHIMEDES projektet. Gennem årene har Aalborg Kommune fokuseret på den voksende trafikmængde i byen og over fjorden ved at indføre forbedret dynamisk trafikinformation.
Som en del af konkurrencen bidrager hver by med en udfordring, som man gerne vil have belyst. Det kan være enten af teknisk eller konceptuel karakter.

”I Aalborg Kommune har vi en udfordring i forhold til den fjordkrydsende trafik. Hvis der er utilsigtede hændelser i trafikken vil det være ønskeligt at få det kommunikeret ud til trafikanterne allerede inden de påbegynder deres rejse – og så få dem informeret, uden at de selv behøver at opsøge informationen. Det er den udfordring, som vi gerne vil have kigget på,” udtaler stadsingeniør Kurt Markworth.

I første omgang fokuseres der på trafikanterne, der bor i området nord-øst for Limfjordstunnelen, og som dagligt krydser fjorden til og fra arbejde. Grundlaget for løsningen er allerede tilgængelige data, som bliver tænkt ind i nye kommunikationskanaler. Ud over at tilbyde information skal løsningen også kunne rådgive trafikanterne om at udskyde deres rejse eller lede dem ad en alternativ rute, hvis kapaciteten er til det.

”Vi forestiller os ikke, at løsningen skal kunne løse alle trafikale udfordringer i Aalborg, men vi håber på at de indkomne forslag kan give os et billede af, hvordan trafikinformation kan se ud i fremtiden”, siger Kurt Markworth.

Aalborg deltager i projektet sammen med 20 andre byer på mellem ca. 100.000 og 21 millioner indbyggere. De deltagende byer er ud over Aalborg: Barcelona, Boston, Christchurch, Eindhoven, Fukuoka DC, L’Hospitalet, Lagos, Lavasa, London, Mexico, Oulu, Paris, Rio de Janeiro, Rosario, San Francisco, Sant Cugat, Sheffield, Tacoma, Terrassa og York.

Byernes udfordringer bliver præsenteret i samarbejde med Oracle, UN Global Compact Cities Programme og The Climate Group, og dækker emner indenfor mobilitet, økonomisk udvikling, social inklusion, sundhed og velfærd, byudvikling, lys, energi, kultur og bæredygtig livsstil.

Sascha Haselmayer, CEO for Citymart.com siger: ”LLGA|Cities Pilot the Future har ændret den måde, som byer løser problemer og forbedrer livskvaliteten. Efter en udvælgelsesproces, der har omfattet mere end 350 byer, er vi stolte af at skulle arbejde med, bypartnernes udfordringer. På den måde kan vi gøre en forskel allerede på kort sigt ved at skabe nye markeder og hurtigt skabe forbedringer for borgerne.”

Løsninger til LLGA kan indsendes gratis af firmaer i hele verden frem til 31. januar 2013. En liste med fem nominerede løsninger vil blive præsenteret af hver by i marts 2013. De endelige vindere i hver by vil blive annonceret på en konference i San Francisco, hvor det forventes, at de 150 nominerede løsninger bringes sammen for at kick-starte mulige pilot-projekter.

“San Francisco er begejstret for, som den første by i USA, at være vært for konferencen om serviceinnovation i byer. San Francisco, der er verdens innovative hovedstad, vil facilitere en omfattende udveksling af ideer og fremme udviklingen af innovative løsninger til de fælles bymæssige udfordringer inden for transport, miljø og sundhed”, udtaler San Franciscos borgmester, Ed Lee 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.