Ny cykelparkering til pendlere

Infrastruktur

13/12/2012 14:29

Nye cykelbokse giver bilpendlere og brugere af kollektiv transport bedre mulighed for at kombinere deres daglige pendling med cyklen.

Aalborg Kommune har dette år en ekstra julegave til byens cyklister, der får mulighed for at leje en såkaldt cykelboks. Formålet med cykelboksene er at give bilpendlere og brugere af kollektiv transport bedre mulighed for at kombinere deres daglige pendling med cyklen.

Cykelboksene er helt konkret en mulighed for at leje en aflåst boks til opbevaring af cykel. I boksene er der mulighed for at opbevare en cykel i tørvejr, samtidig med, at der også er plads til at opbevare cykelhjelm og cykeltøj i ly for regn. ”Vi ønsker, at gøre det let og enkelt at bruge cyklen sammen med andre transportformer. Cykelboksene er et nyt og ekstra tilbud, der skal være med til at fjerne nogle af de praktiske forhindringer, der i dagligdagen kan gøre det besværligt at vælge cyklen. Boksene er et skridt i den rigtige retning” udtaler rådmand for Teknik- og Miljøforvaltningen Mariann Nørgaard.

Boksene er placeret på samkørselspladsen på Universitetsboulevarden. Samkørselspladsen har netop gennemgået en større udvidelse og renovering, så der er gode gratis muligheder for at parkere sin bil der. Placeringen af cykelboksene på samkørselspladsen er optimal, da afstanden til centrum er ca. 5 km – en overskuelig cykeldistance. Fra samkørselspladsen er der god cykelstiforbindelse til midtbyen via den nye cykelsti langs busvejen, der åbner i december. På regnvejrsdage har cyklisterne endvidere mulighed for at tage bussen fra det nye stoppested på busvejen, der anlægges nedenfor pladsen.

Samtidig er der en ekstra fordel ved, at man skifter fra bilen til cyklen. Vælger man for eksempel dagligt at cyklefra samkørselspladsen til midtbyen og tilbage, vil man få dækket sit daglige motionsbehov. Cykelboksene er etableret som en del af Aalborg Cykelby projektet. Boksene udlejes for 400 kr. årligt og brugerne får udleveret deres egen nøgle til deres egen boks. Der er i alt opsat 12 bokse, der udlejes i et år af gangen efter først til mølle-princippet.

www.aalborgkommune.dk/cykelbokse kan du læse mere om projektet og boksleje.

Mest Læste

Annonce