Nyt KORA notat: Aalborg får mest ældreservice for pengene

Velfærd

30/8/13 8:49

Nick Allentoft

De ældre i Aalborg Kommune får meget for pengene i sammenligning med de andre store byer i landet. Det viser en ny undersøgelse fra analyse- og forskningsinstituttet KORA. Borgerne i Aalborg Kommune får meget for skattekronerne på ældreområdet. Det er konklusionen i en dugfrisk rapport, som kommunernes og regionernes analyseinstitut KORA netop har offentliggjort.
  Analysen viser, at Aalborg i sammenligning med København, Århus, Odense, Esbjerg og Randers er mest produktiv når det gælder hjemmehjælp, drift af plejecentre og øvrige  serviceydelser for ældre.

KORA-notat: Service og produktivitet i 94 kommuner

 En analyse, som KORA har foretaget for Produktivitetskommissionen, giver et billede af produktiviteten og serviceniveauet i de 94 største kommuner i Danmark. Tallene skal tages med en række forbehold men kan bruges som redskab i kommunerne til at udvikle og forbedre produktiviteten og servicen til borgerne.Hent KORA-notatet her 

På den anvendte skala ligger Aalborg Kommune med en score på 0,96 meget tæt på det maksimale som er 1,00. Århus Kommune ligger lavest med 0,81. Skalaen er et udtryk for, hvor meget service der præsteres for hvor krone der bruges på området.

Den ansvarlige rådmand for ældreområdet i Aalborg Kommune, Tina French Nielsen er ikke overrasket:

”Jeg er selvfølgelig glad for rapportens resultat, men det kommer ikke bag på mig. I Ældre- og Handicapforvaltningenhar vi gennem flere år knoklet for at få så meget værdi for pengene som overhovedet muligt. Det gør vi blandt andet ved at sætte klare mål, have god ledelse og medarbejdere der brænder for det, de laver. Og med de seneste satsninger på hverdagsrehablilitering og velfærdsteknologi gør vi alt hvad vi kan for at sikre, at vi også fremover kan levere varen til den rigtige pris”, siger rådmanden.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.