Rådmand Jette Skive tager et døgn med tæt program på plejehjem i Aarhus.
Rådmand Jette Skive tager et døgn med tæt program på plejehjem i Aarhus.

Ældrerådmand flytter på plejehjem

Politik

12/2/14 10:01

Nick Allentoft

Jette Skive (DF) pakker kufferten og flytter på plejehjem. Rådmanden vil opleve og mærke livet som plejehjemsbeboer på egen krop: ”Jeg er ikke skrivebordspolitiker; jeg vil ud at have fingrene i substansen.”

”Jeg vil ud at se, mærke, dufte, føle og smage, hvordan det er at bo på plejehjem i Aarhus. Min ambition er at byens plejehjem først og fremmest skal være rigtige hjem. Og i et hjem dufter der af nybagt brød og frisklavet kaffe. Der er kunst på væggene, planter, et behageligt lys, en god akustik og måske også en hund eller nogle farverige akvariefisk. Selvfølgelig er et plejehjem også en arbejdsplads, men det er først og fremmest et hjem,”  siger Jette Skive, rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.

Ophold med det hele

Når Jette Skive torsdag besøger Plejeboligerne Næshøj er det således ikke et almindeligt høflighedsvisit fra det nye politiske overhoved. Rådmanden bliver i plejeboligerne 24 timer for at opleve døgnrytmen på stedet; personalets og beboernes hverdag, og for at se, høre og lære af de gode erfaringer og lytte til udfordringer og ønsker. 

Maden er vigtig

Selv om Jette Skive har fokus på hele oplevelsen fra pleje, samvær, indretning, sjæl og hjertevarme er der et emne, der ligger rådmanden særligt på sinde.

”Der skrives og siges meget om maden fra produktionskøkkenerne, og det er ingen hemmelighed, at jeg selv har slået til lyd for, at plejeboligerne skal dufte af hjemmelavet mad og at smagen og kvaliteten skal være i top,” siger Jette Skive, der derfor er særligt spændt på forplejningen under opholdet.

Væk fra skrivebordet

Opholdet på Plejeboligerne Næshøj er et led i den nye rådmands turné rundt til kommunens plejeboliger og lokalcentre for at hilse på medarbejdere og borgere og ikke mindst få et indgående kendskab til hele Sundhed og Omsorg.

”Jeg er ikke sådan en skrivebordspolitiker, der sidder på mit kontor og udsteder dekreter. Jeg vil vide, hvad jeg snakker om, og jeg glæder mig meget til at besøge både beboere og personale på Næshøj,” siger Jette Skive.

 

Program for rådmandens døgn på Næshøj:

Tid: Torsdag - fredag                                                                                                      

Kl. 11.00: Velkomst og rundvisning

Kl. 12.00: Middag i spisestuen/cafeen, sammen med beboere.

Kl. 13.00: Dialog med medarbejdere, dagvagt tilknyttet plejeboliger.

Kl. 13.30: Indkvartering i stue 

Kl. 14.00: Underholdning i café ved Husorkesteret.

Kl. 14.30: Drikke kaffe med beboer

Kl. 15.00: ’Træffetid’ for plejebeboere, pårørende, frivillige, mv.

Kl. 17.00: Aftensmad

Kl. 18.30: Møde med områdechefen for Område Vest.

Kl. 19.45: Dialog med medarbejdere, aftenvagt tilknyttet plejeboliger

Kl. 23.00: Møder nattevagter ved vagtskifte

 

Overnatning

Kl. 07.00: Deltager ved vagtskifte, morgenplanlægning

Kl. 07.15: Morgenmad og efterfølgende opsamling på besøget

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.