Bred aftale om ny sports- og fritidspolitik

25/10/12 10:56

Niels Buch Johannsen

Et stort flertal af de politiske partier i Aarhus byråd blev i nat enige om en ny politik, der udstikker rammerne for sport og fritidsområdet i de kommende fire år. Politikken har særlig fokus på Aarhus som aktiv motionsby. Der etableres udendørs fitnesspladser i Solbjerg, Stavtrup, Skæring/Egå og Sabro, ligesom der også blev afsat penge til nye boldbaner og Flying Superkids.

Der var stor enighed omkring forhandlingsbordet, da de politiske partier i nat udstak rammerne for fremtiden inden for sport og fritid i Aarhus. Samtlige partier bortset fra Enhedslisten, der desværre var forhindret i at deltage, bakker op den nye politik.
”Jeg er glad for, at det er lykkedes at lave en bred aftale for de mange tusinde sports- og fritidsaktive i Aarhus. Det er et vigtigt område, og jeg er meget tilfreds med, at der var enighed om nogle gode tiltag, der skal få endnu flere til at få en sund og aktiv fritid,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Marc Perera Christensen.
Forligspartierne er enige om at afsætte i alt 3,125 til understøttelse af initiativerne under ”et aktivt udeliv”. Konkret udmøntes 1,4 mio. kr. til udendørs fitnessfaciliteter i Solbjerg, Stautrup, Skæring/Egå og Sabro i samarbejde med det lokale foreningsliv. Der udmøntes 0,862 mio. kr. til etablering af faciliteter til motion og bevægelse på Bellevue, Moesgaard og Åkrogen strande, under hensyntagen til kysthandlingsplanen. Der udmøntes endvidere 0,862 mio. kr. til streetaktiviteter.
”Jeg har i løbet af de seneste måneder været på rundtur i vores mange forstæder og lokalsamfund. Her har jeg oplevet et stort ønske om, at der blev skabt lokale rammer, der kan understøtte en spændende og aktiv fritid. Jeg er derfor meget tilfreds med, at det er lykkedes at opnå enighed om konkrete initiativer, der gavner og glæder uden for Ringgaden,” siger Marc Perera Christensen.
Der etableres to nye boldbaner ved Firmasporten på Paludan Müllers Vej. Banerne, der koster i alt fire millioner kroner, ventes klar til sæsonen 2015/2016.
Flying Superkids modtager over de kommende fire år i alt en million kroner. Til gengæld forventer forligspartierne, at Flying Superkids aktivt medvirker til markedsføring af Aarhus og bliver en aktiv del af Kulturhovedstaden 2017.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.