Der skal bygges bro mellem Danmarks vækstcentre

Infrastruktur

10/02/2012 00:58

Aarhus og København skal bindes tættere sammen. Det mener to af byernes toppolitikere, der sammen opfordrer regeringen til at sætte farten op i arbejdet med etablering af en Kattegatbro.

Men allerede i dag har kulturborgmester i København Pia Allerslev og rådmand for Kultur og Borgerservice Marc Perera Christensen taget første spadestik til en ny kulturbro, der skal styrke samarbejdet mellem Danmarks to største byer.

Det haster at få bundet landes to største byer og vækstcentre sammen. Det konkluderer kulturborgmester i København Pia Allerslev og rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Marc Perera Christensen, der i dag havde sat hinanden stævne til et top-møde mellem de to byer.

"Aarhus og København har utrolig meget at byde hinanden. Det vil gavne hele Danmark, når nations største vækst- og videnscentre kommer tættere på hinanden. Vi vil derfor sammen opfordre regeringen til at trække i arbejdstøjet og få sat gang i byggeriet
af Kattegatforbindelsen, " lyder det fra Pia Allerslev og Marc Perera Christensen.

De to politikere vil nu sammen henvende sig til regeringen for at få fremskyndet princip-beslutningen om etablering af en fast forbindelse over Kattegat. Samtidig vil Pia Allerslev og Marc Perera Christensen i henholdsvis Københavns Borgerrepræsentation og Aarhus byråd stille forslag om en samarbejdsaftale, der skal forpligte de to kommuner til i fællesskab at arbejde for at fremme etableringen af en Kattegatbro og dermed en hurtigere og tættere forbindelse mellem de to byer.

På gårsdagens møde tog de to kulturpolitikere også initiativ til en række tættere samarbejder, der allerede nu, og mens man venter på Kattegatbroen, skal bygge en stærk kulturbro mellem den danske og den jyske hovedstad.

"Vi samarbejder allerede i en lang række områder. Det skal nu udvides således, at vi sammen får gentænkt løsninger på tværs af landsdelene. Aarhus har et stærkt innovativt og kreativt miljø, som jeg sikker på, at vi fælles kan udvikle og få gavn af," siger Pia Allerslev.

"København er som Danmarks hovedstad og landets største by en magnet for kreative kræfter fra hele Europa. Jeg er sikker på, at vi sammen kan skabe løsninger på fremtidens udfordringer, der vil vække opsigt og inspirere i store dele af verden, " siger Marc Perera Christensen.
 

Mest Læste

Annonce