Fuglekasser hjælper skoleelever i praktik

26/02/2013 10:45

Niels Buch Johannsen

Borgmester Jacob Bundsgaard roser pilotprojekt, hvor en række seniormedarbejdere fra private og offentlige arbejdspladser i Aarhus hjælper elever med ADHD og autisme til at komme i praktik på en noget alternativ måde – ved i fællesskab at bygge fuglekasser.

Det handler om socialt ansvar, om at bygge bro mellem generationer og give skoleelever en chance for at få en praktikoplevelse, når en gruppe elever fra Langagerskolen sammen med en flok seniormedarbejdere fra offentlige og private firmaer tirsdag og onsdag 26. og 27. februar på Godsbanen i Aarhus.

Borgmester Jacob Bundsgaard, som besøger projektet onsdag, siger:

”Pilotprojektet er et godt eksempel på, hvordan vi som kommune skal turde prøve noget nyt, være innovativ og lave samarbejder mellem offentlige og private virksomheder. Jeg er sikker på, at deltagerne får ny indsigt og gode oplevelser, de kan bruge. Helt konkret handler det om at give nogle unge en ny chance”.

Langagerskolen er en specialskolen for elever med ADHD og autisme. Skolen har svært ved at finde egnede praktikpladser til eleverne, og dermed mister skolen en god anledning til at udarbejde kompetence-profiler til planlægning af uddannelsesforløbene og eleverne bliver en oplevelse fattigere. Pilotprojektet skal ses som et alternativ til en praktikplads, og nogle af eleverne vil efterfølgende komme ud og udføre et lille stykke afgrænset praktisk arbejde på nogle af de involverede arbejdspladser.

Selve workshoppen faciliteres af designeren Thomas Dambo Winther, som er uddannet på Designskolen i Kolding. Han har i sit arbejde fokus på involvering og samarbejde på tværs af virksomheder og lokalsamfund.

Tidligere har han opført 110 fuglekasser i Beirut, udsmykket et fældet bøgetræ med hundredvis af fuglekasser i Odense og i sommer viste fuglekasser, bygget af Roskildefestival-gæster, vej fra Rungsted Station til Karen Blixens museum ved København.

Pilotprojektet finansieres gennem Plus55 Seniorinitiativerne i Aarhus Kommune. Pengene er øremærkede til konkrete projekter, der kaster nyt lys over, hvordan vi kan blive bedre til at bruge erfarne medarbejderes viden og erfaring til gavn for de erfarne medarbejdere, arbejdspladserne og Aarhus Kommune som organisation.

Mest Læste

Annonce