Markant flere folkeskoleelever i uddannelse

21/1/13 11:32

Niels Buch Johannsen

Antallet af aarhusianske unge, der går fra folkeskole til ungdomsud-dannelse har taget endnu et markant ryk opad. Nye tal fra Børn og Unge bekræfter de senere års positive udvikling, at aarhusianske folkeskoler sender flere og flere afgangselever i ungdomsuddannelse.

I 2009 var det 82 procent af eleverne, som 15 måneder efter endt afgangsprøve i folkeskolen var i gang med en ungdomsuddannelse - nu er det tal steget med næsten ni procentpoint til 90,9 procent.

"Det er fantastisk positivt for afgangseleverne, og de skal have ros for at tage ansvaret for at tage en uddannelse på sig. De positive tendenser er resultatet af en både bred og målrettet indsats fra folkeskolernes og uddannelsesvejledernes side. Samtidig peger det imod et stadig tættere og mere forpligtende samarbejde med ungdomsuddannelserne. Målet er stadig at få alle med, og med resultaterne fra de aarhusianske folkeskoler er vi godt på vej," siger Kristian Würtz, rådmand for Børn og Unge.

Aarhus Kommune søsatte i sommeren 2011 en omfattende handlings-plan for at få flere unge i uddannelse. En indsats, som ventes at bidrage positivt til udviklingen i de kommende år.

Hans Halvorsen, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, siger:

"Jeg glæder mig på de unges vegne, da en ungdomsuddannelse er afgørende for deres fremtidige muligheder. Tallene giver optimisme og styrker troen på, at den målrettede indsats bærer frugt. Det giver også anledning til at fortsætte den gode dialog og samarbejdet mellem folkeskoler, uddannelser, erhvervsliv og de øvrige aktører på området om at få endnu flere unge i uddannelse," siger Hans Halvorsen.

Fakta - 15 måneders tal

Aarhus Kommunes 15 måneders tal angiver andelen af elever, indskrevet på en folkeskole i Aarhus Kommune, som 15 måneder efter definitivt afsluttet folkeskole fortsat er i ungdomsuddannelse:

  • 2012: 90,9 %
  • 2011: 86,0 %
  • 2010: 81,9 %
  • 2009: 82,0 %

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.