Mere liv og mere til sanserne

29/8/12 2:01

Niels Buch Johannsen

Rådmand vil skabe mere hjemlighed og gæstfrihed på de aarhusianske plejehjem. Mere liv og mere til sanserne, lyder ønsket fra sundheds- og omsorgsrådmand Thomas Medom (SF).

”At flytte ind på et plejehjem markerer ofte den sidste fase af livet. Med til den gode omsorg hører også behagelige omgivelser, farverigdom, god æstetik samt liv og hyppige familiebesøg. Jeg vil derfor anbefale, at samtlige Aarhus Kommunes plejehjem gennemgår et forskønnelseseftersyn, så både interiør og eksteriør understøtter tanken om hjemliggørelse, sjæl og gæstfrihed. Det skal være en oplevelse både at bo i og besøge et aarhusiansk plejehjem,” siger Thomas Medom.

Eden Alternative

På Lokalcenter Solbjerg, som åbner d. 15. oktober, benytter man sig af det internationale koncept Eden Alternative, hvor et af de bærende principper er, at planter, dyr og børn skal være en naturlig del af hverdagen.

”Solbjerg er et godt eksempel på, hvordan personalet kan arbejde bevidst med at skabe liv og sjæl. Men personalet er hverken uddannet i arkitektur, æstetik, akustik, indretning eller farvesammensætning. Til gengæld er de dygtige til pleje og omsorg. Både når vi bygger nyt, og når vi kigger på den eksisterende boligmasse, skal vi blive bedre til at skabe hjemlighed. Der skal være vekslende farver, behagelige dufte, en god akustik, Wii-spil til børnebørnene og måske også nogle arkitektoniske spidsfindigheder. I gennem de sidste mange år har vi bygget og renoveret plejehjem efter en fast skabelon, men hvem siger, at alle plejehjem skal ligne hinanden?” spørger Thomas Medom.
Som eksempel på et plejehjem, der ikke er som alle andre, nævner rådmanden Ørestad Plejecenter i København.

Vigtig signalværdi

”Ørestad Plejecenter er et godt eksempel på, at man gør op med vanetænkningen. Det sender et signal til både beboerne, de ansatte og omverdenen, at her bor og arbejder der mennesker med kolorit, originalitet og livsglæde. Og sådan noget skal vi da også bygge i Aarhus,” siger Thomas Medom.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.