Succes og ny mio. bevilling til projekt ”Your First EURES job”

02/04/2013 12:12

Niels Buch Johannsen

En mulighed for økonomisk støtte til unge, der søger arbejde i et andet EU land end bopælslandet. Projektet er et pilotprojekt og har til opgave at øge mobiliteten på EU's arbejdsmarked. De unge skal se hele EU som en mulighed, når de søger job.

Projektet ”Your First EURES job”, der administreres af Aarhus Kommunens Beskæftigelsesforvaltning, har stor succes med at give økonomisk tilskud til unge 18-30-årige, der søger job i andre EU-lande. Mere end 250 unge har siden 1. april 2013 fået tilskud.

Beskæftigelsesforvaltningen har nu vundet endnu et udbud af projektet, der forlænges til 1. september 2014. Projektet får hermed i alt 12 mio. kr. til at støtte unge jobsøgere. EU-parlamentet skal efterfølgende vurdere, om der skal indføres varige EU bestemmelser om tilskud på området.

”Aarhus Kommunes Beskæftigelsesforvaltning så straks projektets muligheder og bød ind på det. Vi har siden 2012 formidlet information om job og givet tilskud til unge jobsøgere i samtlige EU lande”, fortæller sekretariatschef i Beskæftigelsesforvaltningen, Ea Nielsen.

”Job i andre EU lande er alle tiders mulighed for at skaffe sig nye kompetencer, og så pynter det på CV’et. Hovedparten af de unge, der har benyttet projektet, er da også nyuddannede ledige. Projektet skal også bekæmpe ubalancer på arbejdsmarkedet. Der er fx flere ledige danske piloter, som har fået job i Irland. Det løser et ledighedsproblem i Danmark og en mangel på specialiseret arbejdskraft i Irland”, siger Ea Nielsen.

Mest Læste

Annonce