Faaborg-Midtfyn Kommune ønsker ny tilsynsenhed

07/12/12 11:00

Faaborg-Midtfyn Kommune

Regeringen har besluttet at styrke tilsynet med de sociale døgntilbud og har lavet aftale med folketingets partier om en ny tilsynsreform, ”Et nyt socialsyn – bedre kvalitet for udsatte børn og unge”.

Regeringens forslag indebærer, at godkendelse og tilsyn flyttes fra den enkelte kommune og placeres i fem tilsynsenheder, der er forankret i én kommune i hver region.

Faaborg-Midtfyn Kommune ønsker at blive hjemkommune for den nye tilsynsenhed i Region Syddanmark – og regionens kommuner har netop vedtaget at pege på Faaborg-Midtfyn Kommune.

”Vi har siden kommunesammenlægningen i 2007 varetaget opgaven for de fynske kommuner,” siger borgmester Hans Jørgensen, ”og vi har både organisatorisk kapacitet, faglige forudsætninger og politisk vilje til at løfte opgaven med at etablere og drive et tilsynscenter i region Syddanmark”.

Faaborg-Midtfyn Kommune varetager allerede tilsynsopgaven på vegne af de 10 fynske kommuner, og det er tanken, at den ny tilsynsenhed vil blive organiseret med udgangspunkt i det eksisterende centers erfaringer med at tilrettelægge, styre og udvikle tilsynsopgaver. Det eksisterende center har opbygget en solid faglighed og professionalisme, ikke mindst i den systematiske brug af centerets praksismanualer. Dette gælder såvel tilsyns- som plejefamilieområdet.

Udgangspunkt for centerets arbejde er en praksismanual, som indeholder en beskrivelse af de specifikke opgaver, der udføres i centeret – herunder metoder, forventninger til kvalitet samt hvordan opgaveløsningen løbende kvalitetssikres. Praksismanualen er optaget på Socialstyrelsens Vidensportal som et eksempel på god opgaveløsning. Praksismanualens opgaveløsning på det økonomiske område, som reformforslaget også sætter fokus på, er desuden nævnt som en god
model i Deloittes anbefalinger til elementer i en ny tilsynsmodel. Centret har med andre ord opbygget kvalitetsmæssige rammer for opgaveløsningen, som bliver brugt som foregangseksempler på landsplan.

”Jeg er utrolig stolt over, at vores center for opholdssteder har været så dygtige til at opbygge stærke kvalitetsmæssige rammer for deres opgaveløsning, at de øvrige kommuner i regionen mener, at vi fremover skal varetage opgaven,” siger borgmester Hans Jørgensen.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.