Ny inspiration til frivilligt arbejde i Favrskov

Velfærd

06/08/2013 10:51

Freja Eriksen

Hvordan skabes de bedste rammer for frivillighed i Favrskov Kommune, og hvad får folk til at bruge deres tid på frivilligt arbejde år efter år? De spørgsmål søgte 13 repræsentanter for de frivillige i Favrskov og 6 byrådsmedlemmer svar på, da de tirsdag 2. juli var på studietur til Danmarks største og mest intensive frivillighedsprojekt - Roskilde Festival.

Favrskov Kommune har det seneste års tid igangsat en række forskellige tiltag for at udvikle og understøtte de frivillige initiativer i kommunen. Studieturen til Roskilde Festival er et led i dette arbejde.

- Roskilde Festival er en rigtig godt eksempel på, hvor langt man kan komme med frivilligt engagement. År efter år vender tusindvis af frivillige tilbage, og det har været spændende at få et indblik i, hvad der motiverer dem og høre, hvordan deres indsats gør en forskel for andre. Samtidig er festivalen et forbillede for, hvordan frivillige foreninger i samarbejde kan skabe noget stort. Det kan vi helt sikkert lære noget af i Favrskov, siger borgmester Nils Borring (A).

Udviklingsdirektør Esben Danielsen fra Roskilde Festival, som flere gange har været i Favrskov for at fortælle om frivillighed, indledte besøget med en præsentation af festivalområdet. Esben Danielsen kunne blandt andet fortælle, at årets festival involverer cirka 32.000 frivillige. Størstedelen via lokale foreninger og initiativtagere.

Turen rundt på festivalen bød blandt andet på besøg hos nogle af de frivillige, der står for serviceopgaver, salg af mad, scenearbejde og forskellige kunst- og håndværksworkshops på festivalen.

Annemarie Jensen, der er besøgsleder for Røde Kors i Hinnerup-området var imponeret over, hvordan Roskilde Festival involverer de mange tusinde frivillige i festivalen.

- Det er utroligt, hvad der kan lade sig gøre, og hvilke opgaver der kan løftes, når man giver de frivillige frit spillerum indenfor nogle overordnede rammer. Det tror jeg, vi kan lære en masse af i Favrskov. Samtidig blev jeg opmærksom på, hvor vigtigt det er at have gode ambassadører, der brænder for den frivillige indsats. Vi frivillige i Favrskov skal fortælle de gode historier og synliggøre den store værdi, der ligger i at være frivillig, siger Annemarie Jensen.

I efteråret arbejder repræsentanter for Favrskovs frivillige og Favrskov Kommune videre med at udvikle og fremme den frivillige indsats i Favrskov. Det sker blandt andet på en workshop om frivillighed i september.

Mest Læste

Annonce