Børn får mere økomad

08/3/12 8:44

Fredensborg Kommune

Når bananer, tomater og rugbrød kommer på frokostbordet i vuggestuen og børnehaven er maden i højere og højere grad økologisk. En ny undersøgelse sender Fredensborg Kommunes dagtilbud i top, hvad angår brug af økologiske fødevarer i institutionernes madordninger. Det er en klar prioritering fra kommunens side og en stor gevinst for børn og voksne i institutionerne.

Regeringen har i forbindelse med årets finanslov lavet en målsætning om at minimum 60 % af fødevarerne, der bruges i de offentlige køkkener er økologiske i 2020. En målsætning som institutionerne i Fredensborg Kommune for længst har indfriet. Her er over 75% af maden i gennemsnit økologisk.

”Det er glædeligt og motiverende at opleve, hvordan det lykkedes vores institutioner at sætte baren for økologi så højt. Jeg synes det er flot, at vi allerede nu kan opfylde regeringens målsætning”, siger formand for Børne- og Skoleudvalget Hanne Berg, og forsætter.

”Vi bliver mere og mere opmærksomme på vigtigheden af sund mad og sunde vaner i børnenes opvækst og undersøgelsens resultat bekræfter, at det her er noget, vi er virkeligt gode til”.

Siden Byrådet i 2008 besluttede at tilbyde madordninger i egne køkkener til institutionerne er der etableret nye køkkener i alle fire bysamfund, så der i dag er egen produktion af mad i alle institutioner. Flere institutioner har arbejdet med madlavningen som en del af deres pædagogiske aktiviteter for børnene.

Det betyder blandt andet, at børnene bliver inddraget i madlavningen, lærer om de sunde råvarer, og at de nye køkkener indrettes til netop dette formål. Samtidig har institutionerne sat mål for økologi og sundhed. Børnehusene Kokkedal topper blandt områdeinstitutionerne med næsten 100 % økologi i storkøkkenet i Børneengen.

Fra forældresiden er der også stor tilfredshed med den økologiske mad:

”Det er fantastisk at vores fælleskøkken formår at lave sund, varieret ernæringsrigtig og ikke mindst økologisk mad indenfor normalbetalingen. Det er noget der kommer alle til gode i hverdagen”, siger Lars Schmidt, far til August i Børneengens Børnehave i Kokkedal.

Det er forældrene, der hvert andet år stemmer om institutionerne forsat skal være med i madordningen. I slutningen af dette år skal forældrene igen stemme, om de forsat ønsker madordningerne.

Undersøgelsen kan ses på kommunens hjemmeside www.fredensborg.dk i referatet fra Børne- og Skoleudvalgets seneste møde.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.