Unge arkitektspirer besøger Fredericia

Infrastruktur

21/2/14 12:45

Freja Eriksen

Fredericia kan i foråret komme til at lægge bygninger og gaderum til studieprojekter for Arkitektskolen Aarhus

Syv arkitektstuderende var torsdag den 20. februar på besøg i Fredericia for se på mulige studieprojekter. Arkitektspirerne er 8. og 9. semesterstuderende fra Studio Transformation of Architectural Heritage på Arkitektskolen Aarhus og skal i løbet af foråret lave et større studieprojekt som led i deres arkitektuddannelse, som tager fem år.

Det er Fredericia Kommunes egne arkitekter, der har kontaktet Arkitektskolen om et muligt samarbejde, som falder på et godt tidspunkt.

”Vi er lige nu i gang med at udarbejde en ny lokalplan, som skal erstatte den gældende Lokalplan nr. 164 for Facader og Skilte i Fredericia Bymidte. De studerende fra arkitektskolen kan bidrage med nye perspektiver og konstruktive diskussioner om udvikling og bevaring af byens arkitektoniske kulturarv”, siger Irene Jensen, der er arkitekt i Fredericia Kommune.

Studieprojekterne skal tage udgangspunkt i Fredericias bygninger og byrum og mødet mellem nyt og gammelt.

”Studiet skal udvikle de studerendes kompetencer og evner til at forstå fortiden, agere i nutiden og skabe fysiske rammer for fremtiden. Fredericia har flere historiske spor og spændende muligheder for at bringe de tre aspekter i spil i opgaveløsningen”, siger underviser på instituttet Maj Bjerre Dalsgaard, der også var med i Fredericia.

De studerende skal bl.a. komme med bud på infillløsninger, som er opførelsen af en ny bygning mellem eksisterende i en facaderække og transformation, som går ud på at omdanne den eksisterende bygning til en ny funktion.

De studerende besøgte bl.a. den tidligere Voss fabrik, Honorés gaard i Kongensgade, og det gamle Hotel Kronprins Frederik i Gothersgade, som Skt. Knuds skole har købt med henblik på at udvide den eksisterende skole. Bygningen gennemgår lige nu en stor og gennemgribende istandsættelse.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.