160 miljøambassadører viser vejen

15/10/2012 13:48

Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Kommune har høje ambitioner om at passe på miljøet og mindske forbruget af el, vand og varme. Nyeste indsats i kampen er 160 nyudnævnte miljøambassadører på kommunens institutioner.

Frederiksberg Kommune fortsætter indsatsen for at passe på miljøet og spare på el, vand og varme. 160 miljøambassadører på de kommunale arbejdspladser skal i fremtiden sætte fokus på energiforbrug og miljøvaner i samtlige kommunale ejendomme og institutioner. 

Borgmester Jørgen Glenthøj holdt i september opstartsmøde med de nyudnævnte ambassadører, og han er begejstret for tiltaget:

”Jeg synes, det er flot, at de påtager sig denne vigtige opgave. Generelt er vi meget langt fremme med på Frederiksberg, når det handler om at træffe de grønne og miljørigtige valg. Og dette er endnu et skridt i den rigtige retning. Jeg glæder mig meget til at se effekten af ambassadørernes arbejde,” siger Jørgen Glenthøj. 

Miljøambassadørerne kan dreje på to forskellige knapper: Adfærd og teknik. Derfor er der både udpeget adfærdsmiljøambassadører og tekniske miljøambassadører.

Adfærden kan man ændre på fra dag til dag, og det er gratis at få bedre miljøvaner. Men det kræver viden om, hvad man kan gøre. Alle ved, at det er en god ide at slukke lyset – men det kræver for eksempel noget mere teknisk viden at omstille fjernvarmeanlægget til sommerdrift. 

Frederiksberg Kommunes grønne regnskab for 2011 viser, at kommunens CO2-udledning er faldet med syv procent siden 2008. Det går altså den rigtige vej, men kommunen styrker fortsat indsatsen.

”Miljøambassadørerne skal naturligvis ikke løfte denne opgave alene. Vi investerer også i et nyt energistyresystem i den kommende tid, og så er vi ved at lancere Danmarks mest ambitiøse energirenoveringsprojekt i de kommunale bygninger. Så vi satser massivt på denne udvikling,” siger Jørgen Glenthøj.

Mest Læste

Annonce