Samlet byråd bag ny Furesøaftale

08/3/11 11:04

Furesø Kommune

Indenrigsministeren og Furesø Kommune er nået til enighed om en aftale, der en gang for alle giver Furesø tro på fremtiden. Efter mere end et års forhandlinger er der nu fundet en varig løsning på Furesøs finansielle problemer. ”Med den nye aftale bliver Furesøs borgere en gang for alle ligestillede, og Fu-resø Kommune ligestilles med andre kommuner i Danmark,” siger borgmester Ole Bondo Christensen.

Furesø blev født med massive udgifter til renter og afdrag, og der var usikker-hed om grundlaget for sammenlægningsaftalen.

På et ekstraordinært byrådmøde i dag den 8. marts 2011 har et enigt byråd til-trådt forhandlingsresultatet.

Byrådet bakker op
Aftalen indeholder en omlægning af gælden til et statslån med en fast lav rente. Samtidig forlænges kommunens særtilskud.

Et samlet byråd har nu givet sin fulde opbakning, og løsningen vil snarest mu-ligt i denne måned blive præsenteret for borgerne på et borgermøde.

Borgerløfter indfries
Kommunens forventninger har været klare: Løfterne i sammenlægningsaftalen fra 2005 skulle holdes.

Da Farum og Værløse blev sammenlagt, blev der givet tilsagn om, at Værløse-borgerne ikke skulle undgælde økonomisk for sammenlægningen med Farum. Det blev også aftalt, at særskatten i Farum skulle ophøre senest ved udgangen af 2013, og at Furesø skulle sikres samme udviklingsbetingelser som andre kommuner.

Den nye aftale indfrier disse løfter. Furesøborgerne er nu sikret imod skattestig-ninger og serviceforringelser som følge af gælden fra Farum.

Furesø kan nu betale gælden tilbage på realistiske vilkår. Furesø Kommune vil i øvrigt være stillet lige med andre kommuner i forhold til de årlige aftaler mel-lem staten og kommunerne. Dermed er byrådets krav til forhandlingsresultatet opfyldt, og Furesø kan omsider lægge fortiden bag sig og gå fremtiden i møde som én samlet kommune med gode udviklingsmuligheder.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.