75-årige Rosa: Computeren er for alle

02/1/13 8:50

Greve Kommune

Rosa Madsen sender mails, bruger netbank og finder opskrifter på internettet. Det hele har hun lært i løbet af et års tid i Greve Biblioteks it-café, og nu vil hun have flere med: ”Spring ud i det. Du skal ikke være bange,” lyder opfordringen fra den 75 årige Rosa Madsen.

”Det er et fantastisk apparat. Det giver sådan en nemhed i dagligdagen,” siger Rosa Madsen i dag om sin computer.

For et år siden vidste hun ikke engang, hvor hun skulle tænde for en computer. Og hun følte sig dum og fortabt, når andre talte om internettet og adresser, der begynder med www. Forandringen er kommet gradvist. Gennem it-caféen på Greve Bibliotek.

It-caféen har denne vinterdag rundet besøg nummer 860, og biblioteket glæder sig til snart at fejre nummer 1000. En af de faste deltagere er Rosa Madsen. Hun kommer hver tirsdag, og det har hun gjort i et år.

”Her på biblioteket kom jeg ind i det på sådan en sød måde. Her er vi alle lige gode. Eller lige dumme,” siger Rosa Madsen.

Hun har småkager med i dag, for selvom man hverken skal melde sig til eller binde sig for en periode, er der opstået et fællesskab. De fleste er kvinder, men 15 procent er mænd, viser bibliotekarernes optællinger. De får alle sammen hjælp i deres eget tempo af bibliotekarerne eller et korps af frivillige - og ind imellem af hinanden.

Rosa Madsen har for længst købt sin egen computer. Hun kan ikke længere nøjes med et ugentligt kik på internettet. Nu holder hun øje med sin saldo i banken, bestiller tid hos øjenlægen og køber teaterbilletter hjemmefra.

”Det gør hverdagen meget nemmere,” siger hun.

Rosa Madsen ville bare ønske, at flere af hendes ældre venner og veninder også var på internettet. Så hun kunne skrive sammen med dem på mail.

”Jeg vil gerne slå et slag for computeren. Alle kan finde ud af det. Du skal ikke være bange, og du kan ikke ødelægge noget. Spring ud i det,” siger hun.

Og det allerbedste er, at hun ikke længere føler sig fortabt, når der bliver talt om internettet på tv eller blandt venner og familie.

”Nu følger jeg med i verden,” siger Rosa Madsen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.