Børn i Greve læser bedre end gennemsnittet

19/12/12 1:34

Greve Kommune

Skolebørn i Greve læser rigtig godt. Alle årgange fra de små i 0. klasse til de store i 9. klasse er blevet testet. Og eleverne klarer sig bedre end gennemnittet af danske skolebørn. Kun børnene i 6. klasse skiller sig lidt ud, fordi de læser lige så godt som gennemsnittet.

Alle elever som forlader folkeskolerne i Greve skal kunne læse så godt, at de kan tage en ungdomsuddannelse. Sådan er målet for kommunens læsepolitik, og resultaterne af mange års indsats kan nu ses.

De store elever i 8. og 9. klasse stormer frem i læsetests. Og alle årgange læser lige så godt som gennemsnittet i Danmark eller endnu bedre.

”I Greve har vi det mål, at alle børn skal læse fem procentpoint bedre end landsgennemsnittet. Målet har vi nået for de største børn. Og vi er stærkt på vej med alle årgange. Det er jeg rigtig stolt over,” siger Brigitte Klintskov Jerkel, formand for Børne- og Ungeudvalget.

Til gengæld er hun ikke stolt over, at de tosprogede børn halter bagefter deres etnisk danske klassekammerater.

”Skoler og lærere har et særligt ansvar for at lære vores to-sprogede børn at læse lige så godt, som de etnisk danske børn gør. I det kommende år laver lærerne derfor en plan for hvert eneste tosprogede skolebarn, så de får den støtte de har brug for,” siger Brigitte Klintskov Jerkel.

Alle lærere samarbejder for at nå og endda forbedre de gode resultater fra skolerne i Greve. Børnene øver sig naturligvis på at læse i dansktimerne, men samtlige faglærere fokuserer også på læsning af deres fags særlige ord og tekster.

Desuden bliver alle børn i 2. klasse testet for ordblindhed i det kommende år, sådan at de ordblinde børn får hjælp tidligt i skoleforløbet.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce