Lån udviklende legetøj på legeteket

Velfærd

13/05/2013 14:54

Greve Kommune

Legeteket i Greve er fyldt med særligt legetøj, som hjælper børns udvikling på vej.

Her kan børn med behov for ekstra støtte eller stimuli låne bøger, spil, legetøj og redskaber.

På gulvet står en stor sort sækkestol, der er udvidet med fire flade tunge puder. Stolen er til børn, som har svært ved at falde til ro. Når de sidder i den sorte sækkestol og mærker de tunge puder omkring kroppen, bliver deres vejrtrækning langsommere, og de kan slappe af.
Den specielle sækkestol er et af mange redskaber på Greve Kommunes legetek. Her kan man låne legetøj og redskaber, til børn med behov for ekstra hjælp eller særlig stimulering.

Spil til alle behov
Bente Henschel bestyrer legeteket. Og hun viser hjemmevant rundt på hylderne.
”Nogle børn er ikke opmærksomme på, hvordan andre har det. Med de her spil, kan de øve sig i at se, om andre er glade eller kede af det,” fortæller hun.
På en anden hylde er der pustespil til børn med svag mundmotorik. Og særlige lyd-spil så børn kan lære at skelne havets brusen fra en motorcykel. Det er især til børn som har haft dræn i øret som små og er gået glip af nogle lyde, forklarer Bente Henschel.
”Vi ved, at en ekstra indsats hjælper børnene. Men det kræver, at børnenes forældre eller andre voksne tager sig tiden,” siger hun.

God tid til hvert barn
Bente Henschel selv tager sig tid, når der kommer nye lånere i legeteket. Første gang skal man bestille tid. Og hun bruger en time på at tale med forældre og barn om, hvilke behov og interesser barnet har. Så finder hun de helt rigtige ting.
Det kan være en kugledyne, som ligger sig tungt omkring urolige børn, så de kan falde i søvn. Eller en bog, hvor man skal placere en magnetisk figur på siderne og dermed øve, om figuren er over, under, bagved eller ved siden af.
Og når man lånet noget, kan man regne med, at det er i orden. Bente Henschel ordner selv alle spil og bøger, der har været lånt ud. Så hun er sikker på, at alle brikker er der, og alle bøgers sider er hele og pæne. 

Mest Læste

Annonce