Lån udviklende legetøj på legeteket

Velfærd

13/5/13 12:54

Greve Kommune

Legeteket i Greve er fyldt med særligt legetøj, som hjælper børns udvikling på vej.

Her kan børn med behov for ekstra støtte eller stimuli låne bøger, spil, legetøj og redskaber.

På gulvet står en stor sort sækkestol, der er udvidet med fire flade tunge puder. Stolen er til børn, som har svært ved at falde til ro. Når de sidder i den sorte sækkestol og mærker de tunge puder omkring kroppen, bliver deres vejrtrækning langsommere, og de kan slappe af.
Den specielle sækkestol er et af mange redskaber på Greve Kommunes legetek. Her kan man låne legetøj og redskaber, til børn med behov for ekstra hjælp eller særlig stimulering.

Spil til alle behov
Bente Henschel bestyrer legeteket. Og hun viser hjemmevant rundt på hylderne.
”Nogle børn er ikke opmærksomme på, hvordan andre har det. Med de her spil, kan de øve sig i at se, om andre er glade eller kede af det,” fortæller hun.
På en anden hylde er der pustespil til børn med svag mundmotorik. Og særlige lyd-spil så børn kan lære at skelne havets brusen fra en motorcykel. Det er især til børn som har haft dræn i øret som små og er gået glip af nogle lyde, forklarer Bente Henschel.
”Vi ved, at en ekstra indsats hjælper børnene. Men det kræver, at børnenes forældre eller andre voksne tager sig tiden,” siger hun.

God tid til hvert barn
Bente Henschel selv tager sig tid, når der kommer nye lånere i legeteket. Første gang skal man bestille tid. Og hun bruger en time på at tale med forældre og barn om, hvilke behov og interesser barnet har. Så finder hun de helt rigtige ting.
Det kan være en kugledyne, som ligger sig tungt omkring urolige børn, så de kan falde i søvn. Eller en bog, hvor man skal placere en magnetisk figur på siderne og dermed øve, om figuren er over, under, bagved eller ved siden af.
Og når man lånet noget, kan man regne med, at det er i orden. Bente Henschel ordner selv alle spil og bøger, der har været lånt ud. Så hun er sikker på, at alle brikker er der, og alle bøgers sider er hele og pæne. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.