Halsnæsskoler i front med trådløst net og skolesky

25/09/2012 14:25

Halsnæs Kommune

Skolerne i Halsnæs får nu trådløst net og en såkaldt skolesky. Det betyder, at eleverne kan arbejde digitalt med skolens programmer, både fra skolen, hjemmefra og hvor de end færdes.

Overalt i landet kæmper skoler for at få it og digitale programmer til at indgå i skolens hverdag på en naturlig og tidsvarende måde. Det er ingen nem kamp. Netværksproblemer, gamle og tunge computere, datalokaler der skal bookes halve år i forvejen og programmer der skal installeres og opdateres på hver enkelt computer – én maskine af gangen. Sådan tegner billedet sig også på skolerne i Halsnæs, men ikke meget længere.

”Fra årsskiftet vil skolerne være køreklar med helt nyt trådløst net og en skolesky, hvor alle fagenes undervisningsprogrammer ligger samlet og tilgængelige. Eleverne kan simpelthen gå i skoleskyen og finde deres skolearbejde frem, uanset hvor de befinder sig og uanset hvilken type enhed, de sidder med,” udtaler vicekommunaldirektør Finn Gaarskjær: ”Eleverne går blot på trådløst net og så i skyen, og derpå kan de arbejde.”

Markant skridt fremad
Den nye løsning er et markant fremskridt og placerer skolerne i Halsnæs helt i front. KL (Kommunernes Landsforening) og regeringen har indgået en aftale om, at kommunerne frem mod 2014 skal sikre alle elever adgang til fagenes digitale undervisningsprogrammer, blandt andet ved at sikre stabile trådløse netværk og mulighed for sikker opbevaring og strøm til elevernes egne maskiner.

”Med den her løsning opfylder vi allerede kravene langt tidligere end KLs udmelding, og det er vi selvfølgelig ret godt tilfredse med”, siger skole- og kulturchef, Claus Herbert.

Skoleområdet igangsatte allerede i 2010 en større analyse af it-situationen på skolerne, og med den blev det klart, at man i Halsnæs måtte nytænke hele it-området for at fremtidssikre skolerne.

”Vi har stået stille i en længere periode rent it-mæssigt, og det kan godt mærkes i dagligdagen. Vi har brugt tid på at beskrive projektet ordentligt og på at finde den helt rette løsning. Og der er flere større projekter i den samlede løsning. Det trådløse netværk har for eksempel været det første store skridt. Og det har været en god og vigtig investering. Vi har med Skolesky-løsningen her gjort det muligt for eleverne at arbejde fra deres eget udstyr, og det er langt mere fleksibelt for eleverne, end at de kun kan arbejde fra skolens computere.”

Med helt i front
Ud over at få nyt netværk, samt en Skolesky-løsning, bliver der også skiftet computere ud.

”Skolernes udstyr er lige nu af mere antikvarisk karakter. Frem til årsskiftet indkøber vi derfor også nye maskiner, og på den måde er vi med helt i front på it-siden, når vi går ind i 2013. Det er vigtigt for os at have udstyr, som eleverne er vante med at bruge, og at kunne anvende flere forskellige typer, både bærbare og tablets, i undervisningen. Og så er det jo præcis det Kommunernes Landsforening nu anbefaler”, slutter vicekommunaldirektør Finn Gaarskjær.
 

Mest Læste

Annonce