Borgmester er stolt efter erhvervs-kåring

05/09/2012 14:06

Niels M. Jepsen

Herning er den mest erhvervsvenlige kommune i Danmark, fastslår Dansk Industri. Hernings borgmester Lars Krarup glæder sig.

Dansk Industri (DI) har kåret Herning som den danske kommune med det bedste, lokale erhvervsklima. Virksomhederne i Herning-området vurderer kommunens service som så positiv, at Herning Kommune nu overtager førstepladsen fra Ikast-Brande Kommune, som har været nummer et de seneste to år.

Læs også: Erhvervsklimaet i Haderslev under lup

Hernings borgmester Lars Krarup (V) er yderst tilfreds med kåringen:

- Jeg er stolt over, at en lang række virksomheder oplever os som en rigtig god samarbejdspartner. Og stolt over endnu engang at opleve, at ”Herning-modellen” virker – den model, vi nok efterhånden er kendt for i flere sammenhænge, fordi vi som egn har evnen og viljen til at arbejde med fælles mål og stå sammen, siger borgmesteren.

- Erhvervslivets vilkår, trivsel og udvikling har i mange år haft et stort fokus her i Herning Kommune. Vi har en løbende og konstruktiv dialog med vores virksomheder. Alt andet lige er det erhvervslivet, som skal sikre, at vi har penge til den velfærd, Herning Kommune gerne vil levere til borgerne.

DIs udnævnelse af Herning som danmarksmester i Lokalt Erhvervsklima blev onsdag morgen markeret ved et arrangement i byrådssalen i Herning.

Herning Kommune er gået frem i syv af de 11 kategorier, som virksomhederne i Lokalt Erhvervsklima 2012 har bedømt kommunen ud fra.

Og virksomhedslederne er især mere positive end sidste år, når det gælder kommunens evne til at skaffe de kvalificerede medarbejdere, der er brug for i virksomhederne.

Mest Læste

Annonce