Bygger bro til frivillige

09/11/2012 12:17

Niels M. Jepsen

Herning Kommune skaber overblik og samlet indgang for humanitære foreninger, der har tilbud til borgere, som kunne have glæde af en hjælpende hånd

Et nyt samarbejde mellem frivillige kræfter og Herning Kommune har set dagens lys.
Et samarbejde, hvor humanitære foreninger byder ind med de tilbud, de måtte have om hjælp til eksempelvis børnefamilier, unge, udsatte, kontanthjælpsmodtagere. Og hvor kommune omvendt tilbyder at hjælpe med at formidle kontakten til de menensker, der kunne have gavn af hjælpen.

Kanongode kræfter

- Det lyder jo helt banalt. Og det er det sådan set også. Udgangspunktet er, at der findes rigtigt mange kanongode kræfter ude i vores foreninger. Mennesker, der gør en frivillig indsats for at hjælpe andre, og som brænder for opgaven. Nogle gange har de bare oplevet, at det kan være svært at finde frem til dem, der trænger til en hjælpende hånd. Men det råder vi forhåbentlig bod på nu i fællesskab.
Sådan siger Joan Hansen (V), der er formand for Herning Kommunes børne- og familieudvalg.
Hun har sammen med en håndfuld af kommunens folk og repræsentanter for fire af kommunens frivillige, humantære organisationer haft en snak om, hvordan kommune og foreninger bedst hjælper hinanden. For eksempel med at formidle ferieophold, aktiviteter eller julehjælp til lige præcist de mennesker, der ville få størst glæde af den frivillige håndsrækning.

Et samlet overblik

- I første omgang går vi nu i gang med at etablere et overblik over foreningerne og deres muligheder for at hjælpe. De mange informationer kommer til at bo på kommunens intranet, så alle medarbejdere kan søge på mulig hjælp, hvis de møder en enkelt borger eller en familie, der for eksempel ville få glæde at en ferietur eller en god oplevelse, fortæller Joan Hansen.
Udover det elektroniske overblik har foreningerne og de kommunale medarbejdere også aftalt, at der fremover vil være en enkelt kontaktperson på Rådhuset, som foreningerne altid vil kunne kontakte i første omgang, og at parterne vil mødes en gang om året for at holde hinanden orienteret om nye tiltag, muligheder og behov.
- I første omgang ønsker vi at hjælpe foreningerne til den lettest mulige adgang til at yde den hjælp, de gerne vil yde. Men i sidste ende er målet selvfølgelig at hjælpen når ud til dem, der vil få glæde af håndsrækningen, siger Joan Hansen.

Mest Læste

Annonce