Herning i lyserødt – alt er klar til Giro d’Italia

30/04/2012 14:23

Niels M. Jepsen

Overalt i Herning pyntes der op til den største sportsbegivenhed på dansk jord i 2012.

På lørdag starter verdens hårdeste cykelløb, Giro d’Italia, i Herning. Det er den største sportsbegivenhed på dansk grund i 2012, og i Herning er festforberedelserne i fuld gang.

Overalt i byen er den lyserøde farve dominerende. Træer, huse og butiksfacader er pyntet op i den lyserøde farve, som er Giro’ens signatur. Og det er slet ikke slut endnu. Nærmest time for time bliver byen mere og mere lyserød.

I de kommende dage vil et formentlig sekscifret antal gæster komme til Herning-området, ligesom de italienske arrangører vil sætte et større og større præg på forberedelserne.

Hernings borgmester, Lars Krarup, er fuld af forventninger til de kommende dages kæmpestore folkefest.

- De Giro-ansvarlige her på Rådhuset og de mange frivillige, der er involveret i Giro-besøget, har gjort et fantastisk stykke arbejde. Allerede nu har Herning fået massiv omtale i også de landsdækkende medier, og løbet er slet ikke begyndt endnu. Det tegner meget, meget lovende, siger Lars Krarup.

Ikke færre end 4.500 cyklister har tilmeldt sig det store motionscykelløb, som afvikles i timerne op til 1. etape på lørdag. En etape, som skydes i gang af statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Dagen efter har hun overladt startpistolen til Kronprins Frederik, som sender 198 af verdens bedste cykelryttere ud på 2. etape.

Også tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen er i Herning i forbindelse med Giro’en.

Det koster Herning Kommune cirka 11 millioner kroner at få det berømte cykelløb til byen.

 

Mest Læste

Annonce