HTK tager endnu et højdespring i erhvervsvenlighed

Velfærd

05/9/13 8:28

Freja Eriksen

DI’s undersøgelse af erhvervsklimaet bekræfter Dansk Byggeris undersøgelse i juni: Høje-Taastrup er blevet et endnu bedre valg for virksomheder. Med 5.000 nye arbejdspladser på vej, bekræfter virksomhederne Høje-Taastrups attraktion.

Høje-Taastrup Kommune er i gang med et gevaldigt højdespring på erhvervsområdet: Kommunen rykker i Dansk Industris undersøgelse af erhvervsklimaet i danske kommuner til en 22. plads – 11 pladser opad i forhold til sidste år.

Det bekræfter kommunens højdespring i Dansk Byggeris undersøgelse i juni, hvor Høje-Taastrup rykkede til en plads i den bedste tredjedel fra en plads i den ringeste.

En af Høje-Taastrups store styrker er infrastruktur og transport: Virksomhederne giver masser af plusser i karakterbogen til kommunens optimale beliggenhed, der sikrer god adgang til motorvejnet, lufthavne og kollektiv transport.

Desuden får kommunen høj score, når virksomhederne giver en overordnet vurdering af erhvervsvenligheden og af kommunens image.

Iøjnefaldende vækst i antal arbejdspladser

Og at højdespringet ikke bare er snak, dokumenterer Dansk Industris undersøgelse også: Høje-Taastrup Kommune skiller sig nemlig ud som en vækstkommune. I årene 2009-2012, dvs. årene efter finanskrisens udbrud, har Høje-Taastrup Kommune således haft en tilvækst på 6 % flere industriarbejdspladser!

Høje-Taastrups vækst er så meget mere iøjnefaldnede, fordi den står i skærende kontrast til, at der i samme periode har været et fald i antal industriarbejdspladser på 12 % i hovedstadsområdet og 18,3 % på landsplan.

Og væksten er ikke slut, fortæller Høje-Taastrup Kommunes borgmester Michael Ziegler:

”Vi oplever en yderst positiv tilflytning af nye virksomheder i Høje-Taastrup Kommune i dissse år, og oveni den vækst DI har målt, kan vi lægge ca. 5.000 nye arbejdspladser, som enten allerede er etableret eller er på vej inden for de næste par år – markante virksomheder som DSB, DISA og Danske Handicaporganisationer er flyttet hertil siden undersøgelsen, DSV åbner hovedsæde her næste år, Bankernes Kontantservice er i gang med byggeri, og Copenhagen Markets har købt en grund her og forventes at tage første spadestik til det nye grønttorv i år eller næste år”, fortæller Michael Ziegler.

Nem adgang, bedre dialog og vækstråd

Men væksten får ikke kommunen til at ”hvile på laurbærrene”:

”Byrådet har efter en storstilet inddragelse af lokale virksomheder vedtaget en ambitiøs vækstpolitik, som tager fat i nogle af de knaster, DI’s undersøgelse peger på: Vi har bl.a. etableret en ny, nem adgang til kommunen for virksomhederne: Med blot et klik på kommunens hjemmeside eller et telefonopkald, er man i kontakt med vores erhvervsservicechef”, fortæller formand for Borger- og Erhvervsudvalget, Michael Blem.

”Tilsvarende har vi taget fat på et uddannelsesforløb for kommunale medarbejdere med virksomhedskontakt, så vi kan blive endnu bedre til god kommunikation og dialog. Og i forlængelse af vækstsamarbejdet har jeg selv fulgt op med en besøgsrunde hos en lang række virksomheder for også ad den vej at have dialog. Næste skridt som led i at være en af Danmarks bedste vækstkommuner er, at vi opretter et vækstråd sammen med virksomhederne”, slutter borgmester Michael Ziegler.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.