Kulturkroner strømmer til Holbæk Kommune

18/06/2012 11:34

Holbæk Kommune

Fredag den 15. juni tikkede tre tilsagn om ekstern støtte til kulturprojekter ind hos Holbæk Kommune. Og de er ikke de første; kommunen har i årets første halvår opnået knap 500.000 kroner i ekstern støtte.

Men ansættelsen af en fundraiser i Kultur- og fritidssekretariatet har Holbæk Kommune for alvor fået gang i ansøgningerne til eksterne fonde. Og arbejdet giver gevinst. I fredags dumpede hele tre tilsagn om støtte til kultur- og fritidsprojekter ind i mailbokssen. En kunstudstilling på Æglageret, formidling af billedkunst og en fitnesspark i Kundby er de begunstigede projekter.

Spansk sanseoplevelse
Holbæk Kommune og Æglageret arbejder på en sanseudstilling med spanske kunstnere, og fundraiser Tine Bundgård fortæller, at det økonomiske bidrag betyder, at man nu forventer at kunne slå dørene op i starten af 2013.

- I dag kom udstillingen nærmere en realitet, idet vi fik tilsagn om støtte til rejseudgifter til kunsterne på 90.000 kroner. Samme projekt har tidligere fået donationer på henholdsvis 50.000 kroner og 75.000 kroner, så nu er det ved at se rigtig godt ud, siger hun.

Holbæk Kommune vil i samarbejde med kunstnerne og bestyrelsen på Æglageret stå for planlægning og etablering af udstillingen.

Bedre billedkunst
Et økonomisk tilskud fra Kunststyrelsen på 150.000 kroner giver mulighed for at gennemføre et pionerprojekt, der skal øge tilbuddet af fagligt kvalificeret billedkunst på folkeskolerne i Jyderup og Tølløse. Projektet vil trække på de eksisterende kompetencer inden for billedkunstnerisk undervisning, og det betyder, at der sættes gang i et samarbejde med Billedskolen og billedkunstaktiviteterne på Sølyst (SGK).
Projektet bliver gennemført sammen med Billedskolen i Holbæk og Billedkunstnerisk Grundkursus Midt og Vest.

Lokalt engagement giver gevinst
Sidste tilsagn kom til lokalområdet i Kundby, som selv havde søgt Lokale- og Anlægsfonden om 150.000 kroner til en udendørs fitness-park med motionsredskaber i naturmaterialer.

Holbæk Kommune har tidligere fået støtte til et danse- og musikforløb for børn i Regstrup. Det betyder, at den samlede gevinst ved fundraising på kulturområdet ligger på knap en halv million. At Holbæk Kommune og samarbejdspartnere kan opnå så mange penge til at løfte kommunens kultur- og fritidslivet glæder Brian Ahlquist, der er chef for området.

- Det her bekræfter mig i, at Udvalget for Kultur og Fritid så helt rigtigt, da de sagde ”ja” til at projektansætte en fundraiser på kulturområdet. Hun har opnået store eksterne bidrag, men en væsentlig gevinst er også den styrkede faglighed, vi opnår gennem de forskellige projekter, forklarer han.

Fundraiseren på kulturområdet er foreløbigt ansat to år. 

Mest Læste

Annonce