Det er nemmest at drive virksomhed i Holstebro

20/08/2012 13:53

Karsten Peier

Analyse fra Dansk Byggeri viser, at Holstebro Kommune er den mest erhvervsvenlige i hele landet

Holstebro er den kommune i Danmark, hvor det er nemmest og mest attraktivt at drive virksomhed. Det viser en analyse, som Dansk Byggeri netop har foretaget (se analysen side 5).

For borgmester H. C. Østerby er resultatet af analysen velkommen og tilfredsstillende læsning.

- Vi gør utrolig meget ud af skabe så gode rammevilkår som muligt for vores iværksættere og virksomheder. Det får vi ros for fra mange sider, og det har givet gode resultater. Jeg er meget glad for og stolt over, at analysen fra Dansk Byggeri nu dokumenterer resultaterne og kårer os som den kommune i Danmark med det bedste klima for erhvervslivet, siger borgmesteren.

Han peger også på, at kommunen har en stærk og konstruktiv dialog med virksomhederne om deres vilkår i forhold til rekruttering, byggeri, udvikling og afsætning.

- Vi har blandt andet udarbejdet erhvervspolitisk ramme i tæt samarbejde med erhvervslivet, og vi er i løbende dialog med dem i faste samarbejdsfora, siger H. C. Østerby.

Holstebro Kommune ligger generelt godt på alle analysens parametre, og hvad angår byggesager har Holstebro Kommune landets bedste byggesagsbehandling. Kommunen er også Danmarks bedste til at udsætte driftsopgaver i konkurrence (se analysen side 11-13).

Desuden ligger Holstebro Kommune i den rigtige ende – altså i bunden – af den kedelige tabel med konkurser. I kommunen er der under én konkurs pr. 1000 beskæftigede i byggebranchen, hvilket er meget flot (se rapporten side 25).

H. C. Østerby understreger, at kommunen ikke hviler på laurbærrene.

- Derfor vil vi også gerne kvittere for invitationen til dialog fra Dansk Byggeri. Vi finder den lige så vigtig, som de gør, og vi tager hellere end gerne initiativ til yderligere forbedringer sammen med dem, siger borgmesteren.

I øvrigt har Holstebro stærke håndværkstraditioner, hvor byggeri fylder en del – ikke mindst i de kommende år med investeringer for over en milliard i blandt andet nyt Center for Sundhed, Udbetaling Danmark og formentligt en motorvej!

Mest Læste

Annonce